Üdvözöl a(z) veg.hu

Keresés
Rovatok
  Belépés/Regisztráció   Fórum Vegiwiki Ismerkedés Receptek  
menü
icon_home.gif Főoldal

favoritos.gif CikkekShow/Hide content
tree-T.gif Rovatok
tree-T.gif Cikk küldése
tree-T.gif Cikk archívum
tree-L.gif Kategorizált arhívum
icon_members.gif Kezdő vegiShow/Hide content
tree-T.gif Hol és hogy kezdjem el
tree-T.gif Mit jelent veginek lenni, formái
tree-T.gif Zöldségek - tévhitek
tree-T.gif Nehéz kérdések
tree-T.gif 30 érv a vegetáriánusság mellett
tree-T.gif Gondolj az állatokra
tree-T.gif Természetes táplálkozás
tree-L.gif Áttérés
som_downloads.gif Hasznos infókShow/Hide content
tree-T.gif Kozmetikumok ártó összetevői
tree-T.gif Bioboltok
tree-T.gif Vegetáriánus éttermek
tree-T.gif Receptek
tree-T.gif Vegiwiki
tree-T.gif Könyvek, filmek
tree-T.gif Világnapok
tree-T.gif Állati összetevők
tree-T.gif Élelmiszeradalékok
tree-L.gif Vitaminok_és_nyomelemek
icon_poll.gif LinkekShow/Hide content
tree-L.gif Linkek_SOMNEWCONTENT
tree-L.gif Linkcenter
icon_community.gif TársaságShow/Hide content
tree-T.gif Programok
tree-T.gif Apróhirdetés
tree-T.gif Tagok listája
tree-T.gif Személyes felületem
tree-T.gif Ismerkedés
tree-T.gif Fórum
tree-L.gif Csevegés (chat)
nuke.gif EgyébShow/Hide content
tree-T.gif Rádió
tree-L.gif Napló (blog)
som_themes.gif RovatokShow/Hide content
tree-T.gif Táplálkozás_SOMNEWCONTENT
tree-T.gif Egészség
tree-T.gif Vegetáriánus
tree-T.gif Környezetvédelem
tree-T.gif Állati jogok
tree-T.gif Spiritualitás
tree-T.gif Biokert-bioház
tree-T.gif Kanál forradalma
tree-L.gif Govinda konyhája, Krétakör

Adatok
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

- jelen van -
Vendégek: 28
Tagok: 1
Összesen: 29

csevegés
Szoba névbejelentkezve
Első szoba0

[ Belépés - Chat ]

veg.hu :: Téma megtekintése - 80/10/10
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

80/10/10
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 427, 428, 429  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Élő, nyers étel
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Scythian

HozzászólásElküldve: 2010.07.31, 2010 7:57 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Új vagyok itt, most regisztráltam, de örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Röviden leírom a tapasztalataimat: egyetemista lány vagyok, 12 éves korom óta vegetáriánus és elmondhatom, hogy ez az életmód kizárólag pozitív változásokat hozott az életembe!
És ami még ennél is szuperebb: kb. 2 éve (gyenge, folyton fájó epém miatt) rátértem a teljesen nyers étrendre (csak nyers zöldség, gyümölcs, gyümölcslé, zöldséglé, forrásvíz, esetleg - kizárólag bio minőségű, zsírszegény - kefír, joghurt). Ez az étrend, melyet nem "tudományos alapon" választottam, hanem egyszerűen megfigyeltem, mitől nem fáj a hasam - számomra egy megváltás volt! A főzött, hőkezelt ételek után - hiába vegák - feszült a gyomrom, úgy éreztem, túlzottan jóllakom és egyszerűen nem volt jó a közérzetem. A csak nyers koszttól kirobbanó erőben vagyok, sportolok, tanulok, a hasfájást és a fáradtságot meg egyszerűen nem ismerem Smile !!!

Mostanában kezd érdekelni Bicsérdy Béla élete, már csak azért is, mert Hozzá hasonlóan én is erdélyi vagyok. Nem tudok sokat róla még, csak családi elmondás alapján annyit, hogy az anyai nagyapám is "bicsérdista" volt. Bármilyen infót szívesen veszek bárkitől és örülök, hogy megoszthattam Veletek az élményemet Wink !

üdv,
Scythian
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
nyers

HozzászólásElküldve: 2010.07.31, 2010 5:21 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A teljes fórumot még messze nem sikerült átolvasni, a felesleges kérdések elkerülése végett, de nagyon sok ez a 420 oldal:)
Olvastam a könyvet, amit elolvasva nem marad más választása az embernek a táplálkozást illetően, ha van egy kis józan esze. Így hát végezve a könyvvel másnap már gyümölcs volt a reggeli, ami így nyáron természetesen görögdinnye (hozzáteszem, mielőtt olvastam a könyvet, akkor is mindig ez volt a kedvenc ételem reggeli gyanánt).
De ami miatt írok, hogy ma ebéd 4 banánból és kb 30-40dkg spenótól készült turmix volt. Ez kb 1 liter volt és majd 1 óra volt mire elfogyott. Már a fele környékén éreztem, hogy ez nem lesz a kedvencem. Mikor befejeztem lekellett dőlnöm, mert nem éreztem túl jól magam. Kb 2 órát feküdtem és figyeltem, ahogy kacskaringózik a belekben a cucc. Azt is éreztem mikor végig ért és örültem, mert erre vártam ugyanis enyhén fájt a hasam. És itt jön a kérdés: ami kijött az sztem a előző esti saláta volt, amiben mintha napraforgómagok lettek volna! De én nem ettem magot, nem is tervezem, soha nem voltam nagy magevő. Mi lehet az? Világos, hogy tisztul a rendszer, de mégis? Másnak hasonló?
Elnézést ha túl részletes voltam.

Péter
Vissza az elejére
Gitta
Írogat

HozzászólásElküldve: 2010.07.24, 2010 8:00 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Iván, megkaptad a levelem?
Tudsz ezzel a kanadai emberrel foglalkozni? Vagy átadod másnak?
üdv: Gitta
Vissza az elejére
Stoner
Törzsvendég

HozzászólásElküldve: 2010.07.24, 2010 3:23 pm    Hozzászólás témája: Hír Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Iván!
A feleségem már 2 hete folyamatosan csak zöld lé és gyümölcs kaján van, és egyre szebb. Korábban is elég sokáig így kajált már előtte1-2 hétig, de most teljesen ráállt.Én már elég szép vagyok... Csak esténként eszem a salátámat, egész nap (főleg a meló miatt) gyümölcsözöm.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
smanag
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.24, 2010 11:16 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

08. hótól vagyok, addig mindenkinek kellemes eszegetést és melegben lubickolást.

Mai kaja:
Zöldek, zöld lecsó alapanyaga. Snidling, céklalevél, jégsaláta, petrezselyemzöld, kapor zöld.
Léhez pari, paprika

Gyümik:
Sárga-őszi barack, sárgadinnye.

1 cső zsenge csemegekukorica.

Bíztatásképpen mindig szem előtt:
A 811 a világ legegészségesebb táplálkozása, melynek következetes alkalmazása evezet a legmagasabb szintű életminőséghez, a legmagasabb rendű emberi vibrant, magnetikus testhez. Egy ilyen tiszta, hatékony testben létezni mámorító, és szárnyaló érzés. Csak sajnálni tudom azt, aki nem így létezik.

VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.

Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Skype
Stoner
Törzsvendég

HozzászólásElküldve: 2010.07.17, 2010 7:17 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Ratti!
A honlapom címe túlélő. Ezért soha nem adom fel, és mindig reménykedem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
RAtti
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.16, 2010 6:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!Very Happy

Stoner örültem a pozitív végkicsengésnek! Very Happy -azért reméljük annyira nem rossz a helyzet. Rolling Eyes Very Happy

Minden jót! Very Happy
Vissza az elejére
Stoner
Törzsvendég

HozzászólásElküldve: 2010.07.16, 2010 5:48 am    Hozzászólás témája: zöld Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát elég furcsa a tökhelyzet, meg minden. Valaki azt mondta, hogy a cukkini a növényházban jól lesz. Be is tettem kettőt, meg kikelt egy öreg ajándék-darab és rengeteg kis cukkini lett belőle. Az egyiket meghagytam és most kezd virágozni. Az érdekes, hogy a leveleik hatalmasak, de termés csak olyan, mint az ujjam és nem nő tovább. Ugyanez a kertben is, tehát valami a klímában nem tetszik nekik, vagy eleve nem jók a génjeik. A magok már nem olyanok, mint rég.
A gyümölcsfákat tavasszal megtépázta a szél, meg a jégeső, ezért gyakorlatilag a szilván kívül semmi se lett, talán valami cseresznyécske. Az almák, barackok 0. Kis körtécske még lesz, azt hiszem.
Igaz, nem volt elég időm a kertre, de ez azért borzasztó. A szőlő még viszonylag túlélte, de még nincs vége a történetnek.
A növényház mellett, egy fal tövében van 2 bokor füge és a hátsó kertben egy fakerítés előtt is van egy, és feljebb, a domboldalban is egy, ami minden tavasszal kifagy, azután nagy nehezen kihajt, de nem éri utol magát.. A bentiket rengeteget locsolom, és most jelent meg 2 kis gyümölcs rajta. Lehet, hogy végül nagy nehezen meg fog érni. De jövőre... Mindig jövőre.., aztán, mikor ott leszünk, megint valami beüt. Ez már csak így van a természetben élők esetében. Tavasszal úgy indult, hogy idén rengeteg gyümölcs lesz. Aztán a többit tudjuk.
Egy fodros kel túlélte a telet, és még fel is magzott, sőt mostanra egy csomó levelet is hozott. Ez érdekes fordulat. Sajnos a legnagyobb bánatom, hogy a datolyaszilva végül nem bírta a kinti létet, ezért valamilyen fagytűrő fajtát kell szereznem. Kár volt kivinni a növényházból. Ott már termett, rendkívül finom volt decemberre.
A földön ujjnyi rések vannak, még jó hogy itt a patak. Ha az se lenne, még van egy kút az épületen belül, rejtett helyen, ebből locsolhatok, ha kiszedem belőle a feltöltött murvát. Valamikor ittak belőle, de azután nitrátos lett. Locsolni azért jó lesz talán. Ki tudja a jövőt???
Tegnap Bálint fiam hozott egy tobozban pár mamutfenyő magot.. Meglátjuk mi lesz belőlük. Idő, mint a tenger...
Ne felejtsem: a szeder mégiscsak kárpótol valamit, mert az sok lesz.
Legyen pozitív a befejezés!
Vissza az elejére
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.14, 2010 3:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nemtom, lehet, nyári saláták meg a lollo rosso az gyorsan nő és sokat terem, majd megvárom hogy legyen magja. Volt tök is amiből 1-2 kelt ki és elég silány volt, és annak a magjait vetettük el az meg szépen fejlődött Very Happy
Most jó sok leveles kelt vetettem hogy legyen télire zöld ellátás Razz
Vissza az elejére
RAtti
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.14, 2010 2:01 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Chaser! Very Happy

Nálam elég gyorsan fejlődött. -bár igaz, én tavasszal ültettem palántákat.
Talán valami nem tetszik neki. Rolling Eyes

Szép napot! Very Happy
Vissza az elejére
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.14, 2010 11:32 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Új-Zélandi spenótnak mennyire kéne gyorsan fejlődnie? Úgy május közepén lettek elvetve, de nagyon kevés kelt ki, amellett tök kicsik még mindig, és már kezd virágozni Confused
Vissza az elejére
Arctic
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.06, 2010 7:07 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Ratti! Már puhult is egy kicsit! Very Happy Holnapra ehető lesz.
Vissza az elejére
RAtti
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.06, 2010 12:30 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Very Happy

Arctic!

Az őszibarack -észrevételeim szerint- pár nap alatt megpuhul magától. -sajna néha még túl korán is, és elég gyorsan penészedik.
Még időben burkold be! Very Happy
Vissza az elejére
Arctic
Grafomán

HozzászólásElküldve: 2010.07.06, 2010 8:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Őszibarackot lehet valahogy utóérlelni? Ma vettünk 5 kilót, de sajna elég kemények...
Vissza az elejére
Stoner
Törzsvendég

HozzászólásElküldve: 2010.07.04, 2010 3:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Haj!
Mindent bele!
Most próbálom a feleségemet rávenni, hogy méltóztasson eljönni velem az erdőbe szamócauzsonnára. Remélem sikerül. nagyon fél a kullancsoktól, és nem hajlandó hosszúnadrágot húzni...
Ezen kívül kösz, jól megvagyok. Jó, hogy Iván, te is itt vagy. Én is aggódtam, de látom nincs semmi vész.
Nem kell ám állandóan itt ücsörögni!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Élő, nyers étel Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3 ... 427, 428, 429  Következő
1 / 429 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban