Sziasztok!
Új vagyok itt, most regisztráltam, de örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Röviden leírom a tapasztalataimat: egyetemista lány vagyok, 12 éves korom óta vegetáriánus és elmondhatom, hogy ez az életmód kizárólag pozitív változásokat hozott az életembe!
És ami még ennél is szuperebb: kb. 2 éve (gyenge, folyton fájó epém miatt) rátértem a teljesen nyers étrendre (csak nyers zöldség, gyümölcs, gyümölcslé, zöldséglé, forrásvíz, esetleg - kizárólag bio minőségű, zsírszegény - kefír, joghurt). Ez az étrend, melyet nem "tudományos alapon" választottam, hanem egyszerűen megfigyeltem, mitől nem fáj a hasam - számomra egy megváltás volt! A főzött, hőkezelt ételek után - hiába vegák - feszült a gyomrom, úgy éreztem, túlzottan jóllakom és egyszerűen nem volt jó a közérzetem. A csak nyers koszttól kirobbanó erőben vagyok, sportolok, tanulok, a hasfájást és a fáradtságot meg egyszerűen nem ismerem !!!
Mostanában kezd érdekelni Bicsérdy Béla élete, már csak azért is, mert Hozzá hasonlóan én is erdélyi vagyok. Nem tudok sokat róla még, csak családi elmondás alapján annyit, hogy az anyai nagyapám is "bicsérdista" volt. Bármilyen infót szívesen veszek bárkitől és örülök, hogy megoszthattam Veletek az élményemet !
A teljes fórumot még messze nem sikerült átolvasni, a felesleges kérdések elkerülése végett, de nagyon sok ez a 420 oldal:)
Olvastam a könyvet, amit elolvasva nem marad más választása az embernek a táplálkozást illetően, ha van egy kis józan esze. Így hát végezve a könyvvel másnap már gyümölcs volt a reggeli, ami így nyáron természetesen görögdinnye (hozzáteszem, mielőtt olvastam a könyvet, akkor is mindig ez volt a kedvenc ételem reggeli gyanánt).
De ami miatt írok, hogy ma ebéd 4 banánból és kb 30-40dkg spenótól készült turmix volt. Ez kb 1 liter volt és majd 1 óra volt mire elfogyott. Már a fele környékén éreztem, hogy ez nem lesz a kedvencem. Mikor befejeztem lekellett dőlnöm, mert nem éreztem túl jól magam. Kb 2 órát feküdtem és figyeltem, ahogy kacskaringózik a belekben a cucc. Azt is éreztem mikor végig ért és örültem, mert erre vártam ugyanis enyhén fájt a hasam. És itt jön a kérdés: ami kijött az sztem a előző esti saláta volt, amiben mintha napraforgómagok lettek volna! De én nem ettem magot, nem is tervezem, soha nem voltam nagy magevő. Mi lehet az? Világos, hogy tisztul a rendszer, de mégis? Másnak hasonló?
Elnézést ha túl részletes voltam.
Szia Iván!
A feleségem már 2 hete folyamatosan csak zöld lé és gyümölcs kaján van, és egyre szebb. Korábban is elég sokáig így kajált már előtte1-2 hétig, de most teljesen ráállt.Én már elég szép vagyok... Csak esténként eszem a salátámat, egész nap (főleg a meló miatt) gyümölcsözöm.
Csatlakozott: Aug 29, 2006 Hozzászólások: 1723 Tartózkodási hely: Szentendre mellett
Elküldve: 2010.07.24, 2010 11:16 am Hozzászólás témája:
Sziasztok!
08. hótól vagyok, addig mindenkinek kellemes eszegetést és melegben lubickolást.
Mai kaja:
Zöldek, zöld lecsó alapanyaga. Snidling, céklalevél, jégsaláta, petrezselyemzöld, kapor zöld.
Léhez pari, paprika
Gyümik:
Sárga-őszi barack, sárgadinnye.
1 cső zsenge csemegekukorica.
Bíztatásképpen mindig szem előtt:
A 811 a világ legegészségesebb táplálkozása, melynek következetes alkalmazása evezet a legmagasabb szintű életminőséghez, a legmagasabb rendű emberi vibrant, magnetikus testhez. Egy ilyen tiszta, hatékony testben létezni mámorító, és szárnyaló érzés. Csak sajnálni tudom azt, aki nem így létezik.
Elküldve: 2010.07.16, 2010 5:48 am Hozzászólás témája: zöld
Hát elég furcsa a tökhelyzet, meg minden. Valaki azt mondta, hogy a cukkini a növényházban jól lesz. Be is tettem kettőt, meg kikelt egy öreg ajándék-darab és rengeteg kis cukkini lett belőle. Az egyiket meghagytam és most kezd virágozni. Az érdekes, hogy a leveleik hatalmasak, de termés csak olyan, mint az ujjam és nem nő tovább. Ugyanez a kertben is, tehát valami a klímában nem tetszik nekik, vagy eleve nem jók a génjeik. A magok már nem olyanok, mint rég.
A gyümölcsfákat tavasszal megtépázta a szél, meg a jégeső, ezért gyakorlatilag a szilván kívül semmi se lett, talán valami cseresznyécske. Az almák, barackok 0. Kis körtécske még lesz, azt hiszem.
Igaz, nem volt elég időm a kertre, de ez azért borzasztó. A szőlő még viszonylag túlélte, de még nincs vége a történetnek.
A növényház mellett, egy fal tövében van 2 bokor füge és a hátsó kertben egy fakerítés előtt is van egy, és feljebb, a domboldalban is egy, ami minden tavasszal kifagy, azután nagy nehezen kihajt, de nem éri utol magát.. A bentiket rengeteget locsolom, és most jelent meg 2 kis gyümölcs rajta. Lehet, hogy végül nagy nehezen meg fog érni. De jövőre... Mindig jövőre.., aztán, mikor ott leszünk, megint valami beüt. Ez már csak így van a természetben élők esetében. Tavasszal úgy indult, hogy idén rengeteg gyümölcs lesz. Aztán a többit tudjuk.
Egy fodros kel túlélte a telet, és még fel is magzott, sőt mostanra egy csomó levelet is hozott. Ez érdekes fordulat. Sajnos a legnagyobb bánatom, hogy a datolyaszilva végül nem bírta a kinti létet, ezért valamilyen fagytűrő fajtát kell szereznem. Kár volt kivinni a növényházból. Ott már termett, rendkívül finom volt decemberre.
A földön ujjnyi rések vannak, még jó hogy itt a patak. Ha az se lenne, még van egy kút az épületen belül, rejtett helyen, ebből locsolhatok, ha kiszedem belőle a feltöltött murvát. Valamikor ittak belőle, de azután nitrátos lett. Locsolni azért jó lesz talán. Ki tudja a jövőt???
Tegnap Bálint fiam hozott egy tobozban pár mamutfenyő magot.. Meglátjuk mi lesz belőlük. Idő, mint a tenger...
Ne felejtsem: a szeder mégiscsak kárpótol valamit, mert az sok lesz.
Legyen pozitív a befejezés!
Nemtom, lehet, nyári saláták meg a lollo rosso az gyorsan nő és sokat terem, majd megvárom hogy legyen magja. Volt tök is amiből 1-2 kelt ki és elég silány volt, és annak a magjait vetettük el az meg szépen fejlődött
Most jó sok leveles kelt vetettem hogy legyen télire zöld ellátás
Elküldve: 2010.07.14, 2010 11:32 am Hozzászólás témája:
Új-Zélandi spenótnak mennyire kéne gyorsan fejlődnie? Úgy május közepén lettek elvetve, de nagyon kevés kelt ki, amellett tök kicsik még mindig, és már kezd virágozni
Haj!
Mindent bele!
Most próbálom a feleségemet rávenni, hogy méltóztasson eljönni velem az erdőbe szamócauzsonnára. Remélem sikerül. nagyon fél a kullancsoktól, és nem hajlandó hosszúnadrágot húzni...
Ezen kívül kösz, jól megvagyok. Jó, hogy Iván, te is itt vagy. Én is aggódtam, de látom nincs semmi vész.
Nem kell ám állandóan itt ücsörögni!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban