Majd írd le, norci, hogy mi van benne, és mennyire feldolgozva.
A rizs az alapvető kása. Mindenki csinálja, de hagyományosan fehér, vagyis hántolt rizsből. Ez egy ipari találmány, és hiányállapotot idéz elő a szervezetben. Persze ez nem egyik napról a másikrafog megmutatkozni.
Éppen ezért a barna, hántolatlan rizst használjuk, amely teljes értékűbb. Reformüzletekben, de nagyobb üzletekben is kapható. Érdemes néhány órára beáztatni, és 2-3 szoros vízben megfőzni.
Kása készíthető mindegyik gabonából, de a legjobbak a gluténmentes magok, a rizsen kívül a hajdina és a köles. Őseink még használták ezeket a magokat, de a burgonya és a búza terjedése visszaszorította őket, pedig egészségesebbek.
Mindegyiket be lehet néhány órára áztatni, és utána 2-3 szoros vízben megfőzni.
Darált olajos magokkal és aszalt gyümölcsökel kellemes (mindegyik fajtából csak egy, pl mákos mazsolás; én még céklát, csicsókát, vagy répát is rágok hozzá\vagy a mazsi helyett, mert elég édesek) , vagy pedig zöldséges feltéttel, salátával, ...
Használni kell a fantáziát, de az ételtársításra figyelni kell.
Szerintem.