Oldal: 1 / 1

A rostos ételek jelentősége

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 26., szer. 9:29
Szerző: tami
Dátum: 2006. december 03. vasárnap, 08:00 Küldte: tami

A század húszas éveiben DELBET párizsi tudós professzor követelte: a népnek teljes magból készült kenyeret adjanak! A társadalom ellen elkövetett bűn, tudatos népirtás a fehér kenyér!

A teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek még tartalmaznak a szervezet számára felhasználható ásványi sókat, mivel összes tápanyagaink közül a búza érzékeny a legkevésbé a hőkezelésre.

A teljes növényi koszt jelent igazi táplálékot az ember számára, azonban azt semmi esetre sem szabadna a szokásos konyhai elkészítéssel tönkretenni. DR. SHELTON, az amerikai táplálkozáshigiénikusok vezetője, vizsgálatai során megállapította, hogy a legkevesebb kárt okozó konyhai eljárások is, úgymint a reszelés, zúzás, centrifugálás, néhány perc alatt a tápérték 70-80%-os csökkenéséhez vezetnek. Érdemes-e? Nem lenne-e célszerűbb a fogainkat rendbe hozatni és megtanulni rágni?

Ferencsik István: A természetes életmód ételei c. könyv alapján


-------------------------------------

Re: A rostos ételek jelentősége
Küldte: nawesh Dátum: 2006. december 04. hétfo, 16:19

VAGYIS EGYÜNK FEHÉR LISZTBŐL KÉSZÜLT KENYERET, ÚGY SEM ÉR SEMMIT. ELŐTTEM A BOLTBAN A HÖLGY KÉRT 5 ZSÖMLÉT. kisebbet, vag ynagyobbat? kérdezte aaz eladó. nagyobbat - hangzott a véálasz. s kapott 5 db értéktelen felgújt zsemlét, melyet másnap már megenni sem lehet