Sugárzóan egészséges

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

Sugárzóan egészséges

HozzászólásSzerző: ata » 2011. dec. 15., csüt. 10:54

Dátum: 2007. november 19. hétfo, 08:00 Küldte: ata

Az esetek döntő többségében nem tüntetik fel az élelmiszereken, hogy sugárkezeltek, holott egy 1999-es uniós szabályozás ezt előírja, még azoknál az áruknál is, amelyeknél csak egy alapanyag előállításához használták az eljárást.


Frühwald Ferenc, a Biokosár Ökomagazin felelős szerkesztője az InfoRádióban elmondta: az európai uniós szabályok szerint kötelező lenne feltüntetni egy élelmiszer címkéjén, ha azt ionizáló sugárral kezelték.

Az ugyan előfordul, hogy az eljárás jelzésére rendszeresített ábra látható a csomagoláson, ezt azonban senki nem ismeri, a kép ráadásul félrevezető: két levélből és napsugártól áll, azaz olyan, mintha valamilyen természetes eljárásra utalna.

Frühwald Ferenc szerint a sugárkezelés már rutinszerűvé vált az élelmiszeriparban, szinte minden olyan terméknél használják, amelyet nem bioeljárással állítottak elő.

A kezelés hatása, hogy a boltban kapható hagyma vagy krumpli nem csírázik ki, és elpusztulnak az élelmiszeren lévő paraziták is. A gyümölcsök lassabban érnek vagy konzerválódnak egy érési stádiumban, sőt, a halak és a húsok eltarthatósága is növelhető az eljárással.

A témáról további részleteket hallhat az InfoRádió Tálaló című magazinjában szombaton.

Hanganyag: Rezsek Győző
http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-162105
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada


Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron