A mesterségesen csökkentett kalóriatartalmú étel-ital túlevé

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

A mesterségesen csökkentett kalóriatartalmú étel-ital túlevé

HozzászólásSzerző: tami » 2012. jan. 5., csüt. 10:13

Dátum: 2008. április 28. hétfo, 10:23 Küldte: tami

"Amit a kutatásainkból megtudtunk, annak alapján kijelenthetjük, hogy ahhoz, hogy ne hízzanak el, a gyerekeket egészséges, kiegyensúlyozott étrenden kell tartani, ami a napi tevékenységükhöz elegendő kalóriát ad, és nem csökkentett kalóriájú, kalóriaszegény ételeket - italokat kell adni nekik" - mondják az Alberta Egyetem kutatói.


Gondosan kidolgozott kísérleteikkel megvizsgálták, milyen hatással vannak fiatal patkányokra a csökkentett kalóriatartalmú élelmiszerek és italok.

Arra az eredményre jutottak, hogy ha csökkentett kalóriatartalmúval helyettesítik a normális élelmiszert vagy italt, az túlevéshez vezet.

A normálisan sovány és az elhízás génjét hordozó fiatal állatok egyaránt túlették magukat a kalóriaszegény ételből.

A diétás élelmiszerek és a diétás italok fogyasztása kora gyermekkortól a túlevésre ösztönöz, ezáltal fokozatos súlygyarapodást idéz elő.

A kutatók azt a magyarázatot fűzik a dologhoz, hogy az élet korai szakaszában megy végbe egy íz-kondícionáló folyamat, ami azt jelenti, hogy a kölyök élőlény megszokja, milyen ízhez mekkora kalóriafelvétel társul. Ha nap mint nap, rendszeresen csökkentett kalóriájú élelmet kap, az felborítja a szervezete energia-egyensúlyát.

Feltehetőleg ez a magyarázata annak a rejtélyesnek tartott eredménynek, amit a Massachusetts Egyetem kutatói kaptak: úgy találták a vizsgálataik során, hogy a diétás kóla, üdítő fogyasztása a gyermekek körében növeli az elhízás, cukorbetegség, szívbetegség kockázatát.

Forrás: EurekAlert: http://www.eurekalert.org/pub_releases/ ... 080307.php
fuggetlen.hu : http://www.fuggetlen.hu/article.php?sid=1597
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron