Az „amit eszel, azzá leszel” tudományos magyarázata

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

Az „amit eszel, azzá leszel” tudományos magyarázata

HozzászólásSzerző: akralgob » 2012. jan. 28., szomb. 19:56

Dátum: 2008. október 13. hétfo, 21:25 Küldte: akralgob


Aki pusztán egészségügyi okokból lett vegetáriánus, az ne is olvassa tovább, mert itt egy mélyen ezoterikus magyarázat következik.

A napokban bukkantam rá a könyvre, ahonnan most idézek egy hosszabb részt.

(Rijckenborgh: A modern rózsakereszt elemi filozófiája)


„A vegetáriánizmus, minden következményével, alapvető követelmény a tanulóság ösvényén a jelölt számára. Gyakran már a vegetáriánizmushoz fűződő álláspontunk kifejtése is elegendő ahhoz, hogy sokakat menekülésre késztessen.

Ismeretes, hogy az élelem és az élvezeti cikkek a testet bizonyos állapotba hozzák, és abban tartják. Minden élelem lényegében különböző rezgésű világosságerőkből áll, amelyeket vitaminoknak is neveznek. A vitaminokat nem tartalmazó élelem teljesen értéktelen. Ezek a világosságerő-vegyületek a szellem minden területén jelen vannak. Életünket tehát ezeknek az erőknek a felvételével egyensúlyban lehetne tartani. Tudjuk, hogy ez most nincsen meg. Ezeket a világosságerővegyületeket, ezeket a vitaminokat szerves anyagokkal és erőkkel együtt élelmiszer formájában kényszerülünk magunkhoz venni, mert testünk nem képes kizárólag vitaminvegyületeket építőanyagként felhasználni. Működéséhez még étererőkre van szüksége, melyeket az étertest vonz magához, továbbá aurikus erőkre, amelyeket a vágytest vesz fel. Ehhez még gondolaterők járulnak, amelyeket a gondolkodási képesség vesz fel, és végül a durva-anyagi elemekre is szükség van az anyagtest felépítéséhez és karbantartásához. Ezeket az élelmiszerekből nyerjük fehérjék, zsírok, ásványi sók, stb. formájában.

Elsősorban világosnak kell lennie, hogy valóban kívánják-e a rendbejövés folyamatát. Ha nem, akkor nyugodtan megmaradhatnak mai állapotukban. Akkor semmi értelme sincsen, hogy táplálkozásuk megváltoztatására késztessük Önöket. Egyenek csak nyugodtan disznókarajt, marhasültet és paprikáscsirkét; ezzel biztosan nem lesznek betegebbek, mint amilyenek már most is. A legtöbb dolog, amit erről vegetáriánus körökben mondanak, tévedésen alapul. Az embernek egyszer meg kell halnia, akár vegetáriánus, akár nem. Nagyapáink és dédnagyapáink olykor száz évet is megéltek, disznóhús és zsíros sonka ellenére. Az alkohol meg a nikotin sem fog ártani, ha nem viszik túlzásba. A modern táplálkozás a kristályosodás folyamatát egyensúlyban tartja, vagy csak nagyon lassú ütemben engedi előrehaladni.

Ha azonban belsőleg törekszenek az emberiség és a világ megváltására, akkor a táplálkozás problémája nagyon is időszerű lesz. Akkor magától értetődik, hogy azzal táplálkozunk, ami az újjászületési folyamatot nem akadályozza, sőt kívánságunk is arra ösztönöz bennünket.

Ezért van az, hogy például a Bibliában alig van szó vegetáriánizmusról, vagy csak nagyon rejtett formában. Erre nemesedni kell. A vegetáriánizmus önmagában nem megváltó, hanem csak a hangsúly áthelyezése.

Ha azonban igazi szellemi életre törekszenek, akkor természetes vértisztítás szükséges. A szellemi vértisztításnak és a természetes vértisztításnak együtt kell haladnia. Ezt a törekvést minden vallás ismerte, de az átlagemberre való tekintettel engedményeket tettek, a böjtölési időszakok és napok elrendelésére korlátozták magukat a kereszténységben is. Így az evangélikus egyházban is megmaradt bizonyos böjtölési gyakorlat a XVIII. Század közepéig. A tudók azonban, az igazán jámborok, akik tehát felismerték a táplálkozási előírások okát, megértették, hogy ezekben a dolgokban nem lehet engedni. Az esszénusok, akiknek soraiból Jézus jött, meggyőződéses vegetáriánusok voltak, mivel ismerték a dolgok lelkét, minden élet egységét.

A halevést és borivást, amiről a Biblia ad hírt Jézus példázatában, egészen másképp kell értenünk. Azokat az elbeszéléseket csak ezoterikusan lehet helyesen értelmezni. Ha valaki szellemi vértisztításra törekszik ugyan, de az elemi vegyi tisztítást elhanyagolja, az ahhoz a nagyon misztikus emberhez hasonlít, aki mindenek ellenére a durva anyaghoz ragaszkodik, ennek minden következményével. Napjainkban milliók vannak ilyenek.

Az állati test és állati vér étererőkön kívül aurikus vagy ösztönerőket is tartalmaz, sőt gyakran olyan erőket is, amelyek meg ezen is túlmennek. Magasabb szempontból az utóbbiak vannak pusztító hatással az emberi testre. A testet a földhöz kötik és erősítik az ellenállást. Emiatt követeli meg a Szellemi Iskola tanulóitól a vegetáriánizmust.

A szélsőséges vegetáriánizmus viszont veszélyes a tanuló számára, mert ezáltal rendkívüli érzékenységi állapotok jöhetnek létre. Ez ellen ittak a régi ezoterikus iskolákban néha alkoholt vagy dohányoztak rövid ideig. Ugyanezt azonban elérhetjük babból készült ételek fogyasztásával is.”
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Re: Az „amit eszel, azzá leszel” tudományos magyarázata

HozzászólásSzerző: Szivárvány Étkezés » 2014. feb. 16., vas. 13:22

:)
Szivárvány Étkezés
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2014. feb. 16., vas. 13:21


Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron