Sajnos nem olvastam a Savtalanítás c. könyvet. Azonban az interneten és más könyvben pl. a NEWSTART olvastam néhány dolgot amit megosztanék:
A savasság annak a következménye, hogy táplálék bevitelünk döntő része savas:
A könnyebb áttekinthetőség kedvéért felsorolnám hogy mi az és mi nem:
SAVAS:
alkohol, gabonafélék kivéve! köles, cukor, dió, ecet, földimogyoró, cseresznye, tengeri herkentyűk, kávé, kenyér, kukorica, lencse, makaróni, rizs, sajt, kekszek, szilva, tojás, zselati, zab, lekvárok, ízesítők halak.
LUGOS:
általában minden más, gyömölcs és zöldség, amit nem soroltam fel a savas kategóriában.(azaz a cseresznye kivételével minden!:) és pl a csicseriborsó is lugos, egyéb olajos magvak, méz is, torma, zöldbab stb.
Hiába ez egy nagyobb kategória. Szóval ami nem savas az lúgos.
A köles az egyik legjobb lugosító!
Módszerek a savatalanításra:
1. Étrend - Fogyasszunk legalább naponta kétszer nyers zöldségeket! - Igyunk meg naponta három-négy deciliter frissen készített zöldséglevet!
Mindenképp érdemes növelni a bevitt lehetőleg nyers zöldség mennyiségét.
2. Az intereneten olvastam a szódabikarbóna kúráról is: Szódabikarbóna-kúra (21 napos) Étgyomorra egy kávéskanálnyi szódabikarbónát kell bevenni 1 dl meleg vízben feloldva. Ebéd és vacsora előtt 15 perccel egy csipetnyit kell bevenni, 1 dl vízben elkeverve. (Dr. Hanish)
3. a Savtalanításban segíthet a böjt is: pl lúgos zöldséglevekkel és/vagy tisztított vízzel.
A szervezet általános teljes méregtelenítésében segíthet a shanka praksalam kriya (az emésztőrendszer teljes megtiszítása) a
www.joga.hu -n lehet érdeklődni. nagyon jó, több éves lerakódásoktól szabadulhat meg az ember.
S nem utolsósorban, a kezelés helyett mindíg a legjobb megoldás a megelőzés. Törekedjünk étrendünk llúgos dominánsának fenntartásában.
A NEWSTART azt írja a savas/lúgos aránya élelmiszereinknek 25/75 % arányban kellene állni.
Sok sikert mindenkinek a méregtelenítéshez.