Gyanús, de ehető dolgok

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. ápr. 23., vas. 17:30

szerintem a cél a minél magasabb tápanyagtartalom legyen, ne csak az, hogy bio legyen... mert attól még, mert bio, nem lesz egészségesebb, táplálóbb, ha konzerv, vagy fagyasztott... az élő ételek tápanyagtartalmának töredékét tartalmazza mindkettő.

mivel manapság egyre többen figyelnek oda az egészséges életmódra, ezt felfedezték a "gyártók" is, ezért már mindenféle bio termékek megjelentek, amiknek közük sincs az egészséges táplálkozáshoz. mert az a teljességre törekszik, ami eleve kizárja a konzervséget :D
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. ápr. 24., hétf. 18:54

Kérdés mi számít magasabb tápanyagtartalomnak, amikor olyan főzési szokásaink vannak, hogy mindent túlpárolva, csak hőkezelve eszünk meg. A vitaminok meg nem kóserálják a nagy hőséget :(

A "bio" mint organikus eredetű táplálék nagyon jó ötlet, de attól hogy valami bio, el is kell tudni készíteni megfelelően, különben hiába dobtuk ki a pénzt. Egyébként meg a bio zöldség is teremhet alacsony tápanyagú földben... vagy túltárgyázotton is. hasonlóan vegyszermentesen mégse jó semelyik megoldás.

Törekedni a természetes táplálkozásra jó, de kérem ne váljon ebből is divat, csak mert a cimkére az van írva BIO.
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: mintaka » 2006. okt. 5., csüt. 19:07

Ehető a bükk-makk (természetesen a barna héjtól megfosztva),
a Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) magja pörkölve

...de mivel nem vizsgálták őket "agyon", ezért csak kis mennyiségben kóstolgassátok :wink:
Avatar
mintaka
Írogat
 
Hsz: 78
Csatlakozott: 2005. okt. 27., csüt. 0:00

Előző

Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég

cron