Szerző: giyandeva » 2006. dec. 29., pén. 16:08
Azt gondolom nem a szójával van a gond; nem szabadna összekeverni a szójábabot és termékeit pl a zöldséggel vagy gyümölcsökkel. A szója egy nagyon tömény fehérje forrás, amit alkalmanként lehet fogyasztani, ezt kell figyelembe venni. Mint hús alternatíva jó, de nem kell szóját enni feltétlenül, ahogy Parsifal is mondta.
Másrészről azt gondolom, hogy ha valaki szinte csak pl. gabonát enne, attól is beteg lehetne lenni, vagy ha valaki miindennap szinte csak lencsén élne... Így kellene a kérdéshez hozzáálni.
Mindazonáltal nem értek egyet a szója textúrálásával, mert természetidegen módon állítják elő. Ilyen szempontból pl. a TOFU egy természetközelibb eljárás. szerintem.
Azt is gondolom az embernek alapvetően nincs szüksége ilyen fehérjepótlókra, se szójára, se szejtánra(bár a házi az természetes), se tejtermékre, se tojásra... Az ember szervezete képes arra, hogy természetes növényi! forrásokból megszerezze a fehérjeszükségletét: gabonákból, magvakból, diófélkéből, zöldségekből, és alternatívaként a hüvelyesekből.