Diótejet úgy, mint a mandulát.
Bokor Katalin ezt írja:
"RECEPT: Legkedvesebb italom a dió- mandula, vagy szójatej
Amit magam készítek.
Diótej: Hozzávalók: 10 dkg. Megtört dió, 1 l. víz. 2 evőkanálnyi méz.
/Turmixgép/
A megtört diót a mixergépbe vízzel kiturmixoljuk, leszűrjük, mézzel édesítve fogyasszuk. "
Parsifal vegán diótej receptje: valamikor feltettem a receptek közé, de most nem tudom elérni...
A dióbelet beáztatom tiszta vízbe, majd 12 óra múlva leöntöm a barna vizet. (Biztos, hogy ezt is meg akarnám inni, ha nem áztattam volna be? ...
) Aztán tiszta vízzel leturmixolom, vagy még egy két napig áztathatom, lehetőleg naponta 2-szer cserélve a vizet. Turmixolás előtt mindig mossuk le! Nem is muszáj ízesítőt, édesítőt hozzátenni (tessék natur is megkóstolni!), de aki akar tehet, jóféle agavészirupot, vagy áztasson bele bio-fügét, datolyát, mazsolát, sárgabarackot, stb...
(Na megyek, mert vár az ánizsteába áztatott füge...
)
Úgy csinálsz, mint én a vegán előtt (tejet nem iszol, mert nem vagy bébi, bébi
... ). De most jobb (objektíve mindeneknek)...