idézem saját magamtól: "ezen kivül lugositásra használható még (természetesen nem mindegyik a gyümölcsökre): a köménymag, a pirospaprika és a szegfűszeg."
felhivom a figyelmet a zárójeles kitételre!
értem én a viccet, csak nem szeretem
párositás-téren még nem vagyok sajnos profi, pl tudom, hogy nem jó együtt enni a burgonyát a gabonafélékkel, úgyhogy kerülendő pl a krumplis tészta és mindenféle burgonyás tésztafélék, pl lángos, de még nem tudtam integrálni az életembe ezeket a szabályokat. van néhány dolog, amire odafigyelek azért, pl a gyümölcsök szétválasztása, és a paradicsom nem zöldségként kezelése. korábban sokmindenhez ettem parit, de mióta tudom, hogy nem jó, ezt el tudom kerülni.
tudom ajánlani a napfényes élet alapitvány kiadványait, én is ezeket próbálom követni. mind az egészséges életmód alapjai c. kiadványban, mind a napfényes receptek 1-3-ig-ban benne van egy táblázat, ami nagyon szépen összeszedi, hogy mi mivel illik össze, illetve ütközik! pár száz forintért be lehet szerezni, és nagyon jó vegán receptek vannak a füzetecskékben! versus, ezeket neked is nagyon ajánlom!!!
amúgy versus felvetésére reagálva szerintem nagyon jó, ha valaki kreativ, nem feltétlenül kell követni a recepteket, bár ezt kezdőknek annyira nem ajánlom. viszont aki már egy kicsit is tisztában van az alapanyagokkal, nyugodtan keverheti. én is sokszor "hasra" főzök.