Üdv flower!
Régen beszéltünk. Érzek egyfajta gúnyt, vagy mit a kérdésedbe, én tévedjek, ha nem.
-A természet valamennyi lakója tűzön készítés nélkül fogyasztja ételét.
-Milyen étel készítésére használt az ember először tüzet? Tévedek, ha egy állattestvér tetemére gondolok? Nem hiszem, hogy krumplit, kenyeret, stb. sütött... Vagyis eleve egy természetellenes cselekmény vonzata a tűzön ételkészítés, ...
Folytatható a sor a tudományos bizonyítékokkal, kevesebb vitamin,...
Minden kétséget eloszlató cikkek vannak az amerikai élő ételek oldalon, olvasgasd haszonnal.
Ugyanakkor: nem arról van szó, hogy vess el minden hőkezelt ételt. Sok étel nyersen valóban nem fogyasztható, mivel úgy nem kívánatos. A gabona, a hüvelyes termés nyersen nem igazán fogyasztható, ez bizonyíthatja, hogy ez nem elsősorban nekünk rendelt táplálék, hanem a lovaknak, zsizsiknek
...
Azt mondja Gandhi, amit önmagában nem tudunk megenni, azt ne együk. A fokhagymával kapcsolatban olvastam, de oly univerzális ez a mondat, hogy erre is értelmezhető.
Ami valóban nekünk rendelt, azt nyersen kívánatosnak érezzük, mint az alma, saláta, dió.
Persze sok idő eltelt, sok dolgot megtanultunk, felvettünk szokásokat, amelyekről nehéz lemondani. Nem is muszáj, ha betartunk bizonyos szabályokat. Kenyeret is lehet nyersen készíteni, csíráztatott búzából, rozsból, más gabonából. Ha tudományos szemmel összehasonlítjuk egy hagyományos kenyérrel, megértjük a nyers előnyét a főttel szemben.
Legközelebbi rokonaink, az emberszabásúak máig nyersen táplálkoznak.
Egyetlen dolog FŐ: hogy minél több nyerset együnk, gyümit, salátát, csírát, magvakat, egészségünk lesz az érték mérője. Csak a vágyainkon kell uralkodni, és meghódítottuk a világot. Gandhiji