Szerző: baraka » 2006. dec. 11., hétf. 17:10
Én megeszem az egészet. De a levált magburkok nagy részét el lehet távolítani úgy, hogy tésztaszűrő kanálba teszed a kész csírát, és folyó vízzel átöblíted. Tehát nem sima szűrőben, hanem nagylukú tésztaszűrőben mosd át. Vagy tisztítsd meg alaposan a mosogatót, engedd föl vízzel, és tedd bele a kész csírát. A maghéjak az alján fognak maradni, a többit kézzel halászd ki a vízből.
De fölösleges, mert ehető az egész.
A kész csírát mindig terítsd szét egy tiszta konyharuhán, és mikor már csak alig nedves, akkor tedd nylonzacsiba, és hűtőbe, különben nem áll el. Én a nylonzacsit késsel be szoktam szúrkálni mindenütt, hogy a csírák tudjanak szellőzni. Így akár másfél hétig is eláll a hűtőszekrényben.
Amit nem tanácsos megenni: a csicseriborsót, mungóbabot, egyéb babféléket nyersen, mert olyan fehérjét tartalmaznak, ami így majdnem emészthetetlen. Ezeket vagy párold meg kicsit, vagy szedegesd le a csíráját, az fogyasztható külön nyersen is.