Bogyós gyümölcsök

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

Bogyós gyümölcsök

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 5., pén. 13:39

Kép

Júniusban már javában érik a szamóca, földieper, faeper, málna, szeder, piros- és feketeribiszke, ... Ezek a gyümölcsök nagy értékkel bírnak az egészséges étrendben. Előnyük, hogy könnyedén termeszthetők vegyszermentesen a házak kertjeiben, így olcsóak, és bőségesen teremnek zamatos, ugyanakkor testünk számára nélkülözhetetlen anyagokat. C-vitaminban verhetetlenek!

Kultúrétrendünk része kell legyen a délelőtti gyümölcstáplálkozás. A délelőtt ideális a testünkben felhalmozódott felesleges anyagok eltávolítására. Ebben segítenek a bogyós gyümölcsök: a napfény által tisztított víztartalmuknak, továbbá oldó, bontó anyagaiknak köszönhetően segítenek méregtelenedni, széppé és egészségessé teszik testünket.

Kép

"A szamóca, illetve annak nemesített, termesztett változata: a földieper igen értékes gyümölcsféle, sajnos melegházi változata kevésbé az, viszont sokkal drágább. " A természetgyógyászat betegségekre is külön ajánlja a gyümölcs fogyasztását, így a lábadozóknak, húgyhólyag-, vese-, májgyulladásban szenvedőknek,



"A faeper régen a vándorok eledele volt. Az országutakat szegélyező eperfasorok hosszantartó érési idejük alatt sok szegény ember számára tették elviselhetővé az életet, nyújtottak számukra táplálékot." Manapság többnyire csak díszfaként találkozni a "szomorú eperrel" (oltott változat), amelynek termései könnyen elérhetők, hiszen az ágai a föld felé hajlanak. Egy eperfának minden kertben helye kell legyen, hiszen ízletes, egészséges gyümölcse érési idejében minden nap bőségesen terem, és szemben a nemesített gyümölcsökkel gondozást szinte nem igényel.

A faepernek van fehér- és fekete fajtája is.
Kép
Kép

A fehér nagyobb, édesebb termésű, azonban a feketeeper sötétlila festéke erősen rákellenes hatású. C-vitamin tartalmuk kimagasló, ennek köszönhetik természetgyógyászati ajánlásaikat, leginkább meghűlésre javasolják. A faeper összetett gyümölcsei sok apró magvat tartalmaznak, amelyek a bélmozgást segítik! Az érett faeprekkel nyugodtan tartható gyümölcsnap! A nyári gyümölcsnap alkalmával lédús teréseken kívül nem fogyasztunk mást. Minden étkezéskor csak egyfajta, vegyszermentes, friss gyümölcsöt eszünk. Az ilyen gyümölcsnapok az emberiség őskorában mindennaposak voltak, manapság az emberszabású "rokonaink" tartanak ilyeneket. A faeper, és sok más FA gyümölcse alkalmas gyümölcstáplálkozásra.

Székely Professzor szavai "A Fa Testvérről és az Élet Táplálékáról..."

A Fa az élet legtökéletesebb formája a növényvilágban, ugyanúgy, ahogy a fejlődés legmagasabb fokát az ember képviseli az állatvilágban. Planétánkon a táplálékok legmagasabb rendű formája a fák termése, a gyümölcs, ezért az embert, mint a legmagasabb rendű lényt az állatvilágban, ilyen ételekkel kell táplálni. Az emberek és a fák szimbiózisa szolgáltatja a legharmónikusabb környezetet a hosszú élet és az egészség számára.

Scirilla Györgytől tudhatjuk: "a legegészségesebb mozgásforma az embernek a FÁra mászás!" Nem véletlen...

A különböző színekben fellelhető málnák, szedrek és ribiszkék, és a többi bogyós gyümölcs hasonló tulajdonságokkal bírnak! Különösen vértisztító hatásukról közismertek, de erősítik az egész immunrendszert, így tkp. minden betegség ellen hasznosak lehetnek. Ízletesek, kiváló frissítő táplálékok a nagy nyári melegben.

Kép
Kép
Kép

Természetesen a friss gyümölcsöket mindig csak magukban fogyasszuk. Törekedjünk arra, megszabaduljunk rossz szokásunktól, miszerint édesítjük a gyümölcsöt. Semmiféle ízesítésre nem szorulnak. Maradjunk meg a természetes íznél, sokkal élvezetesebb és megkíméljük testünket az édesítők negatív hatásaitól.

Kép


Dátum: 2005. június 22. szerda, 01:05 Küldte: Parsifal
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég

cron