„Nem vettünk többé a péknél kenyeret Kuhne receptje nyomán magunk készítettük el - korpás lisztből - kovásztalan kenyerünket. A malomban őrölt, rendes fehér liszt nem felelt meg erre a célra, és egyébként is úgy gondoltuk, hogy a kézzel őrölt liszt egyszerűbb, egészségesebb és olcsóbb.
Így hát hét fontsterlingért vettem egy kézimalmot. Vaskerekét egyetlen ember nehezen forgatta, de kettőnek meg se kottyant. Rendszerint Polak, én és a gyerekek őröltük meg a lisztet. Ez a munka a gyerekek számára igen jótékony foglalatosságnak bizonyult. Semmilyen feladatot nem kényszerítettünk rájuk; igazi mulatság volt nekik, ha segédkezhettek, s ha belefáradtak, bármikor abbahagyhatták."
(Önéletrajz)
„Legjobb a jól megtisztított búzából otthon őrölt liszt. Ezt a lisztet már nem kell átszitálni. A belőle készült kenyér jóízű és puha. Tovább elég, mint a pékkenyér, hiszen táplálóbb és kevesebb kell belőle. A bazárokban árult kenyér rossz, bármilyen fehér és vonzó is, mégsem jó."
Dr. OLÁH ANDOR: India üzenete - MAHÁTMÁ GANDHI természetgyógyászati tanácsai című könyve alapján
Dátum: 2005. június 30. csütörtök, 09:40 Küldte: Tami