Egy vegetárius viszontagságai Gyulán

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Egy vegetárius viszontagságai Gyulán

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 29., csüt. 12:28

Dátum: 2008. március 23. vasárnap, 19:48 Küldte: nawesh

Huszadik éve vagyok vegetárius. Ez idő alatt megtapasztaltam sok mindent. De még mindig tudnak nekem (Is) meglepetést okozni.

Munkahelyem felajánlotta a lehetőséget egy hetes rekreációs programra Gyulán. Tulajdonképpen a sok év munka után úgy éreztem, csodálatos lehetőség a kikapcsolódásra, a kreatív semmittevésre. Miért ne alapon jelentkeztem. S mehettem.

Voltam már többször céges ügy miatt Gyulán. Egy szép város a várral, fürdővel. Kommunikációs tréningeken jártam arrafelé, s minden alkalommal előre jeleztem, hogy vegetárius vagyok, tojást sem eszem, stb... Egy alkalommal (egy tréningen) az volt a feladat, hogy közösen főzzünk, s húsz ember evett a vegetárius ételekből. Szóval, összességében pozitív tapasztalataim voltak.

Most, az egy hét rekreáció előtt is elküldtem egy mailt, hogy hogyan étkezem. Jeleztem, hogy vegetáriusan étkezem, vagyis nem eszek húst, tojást, halat, csirkét. (Tapasztalatból tudom, hogy sok „vegetárius" azért halat, csirkét eszik) Jeleztem, hogy ezekkel készült ételeket sem eszem, de tejterméket igen.

Kaptam is a szállodából egy visszajelzést, hogy jelezték az étteremnek, vegetáriusan étkezem. Nos, itt már gyanús lehetett volna a dolog.

Megérkeztünk Gyulára, majd elmentünk ebédelni. Egy közeli szálloda éttermébe (megjegyzem, volt már rá precedens korábbi tréningen, hogy ott ettünk) mentünk el étkezni. Az ebéd előtt jeleztem a pincérnek, hogy ugye szóltak, hogy én vegetárius vagyok. Megnyugtatott, hogy igen.

Kérdeztem, hogy azt is jelezték, hogy nem eszem tojást. Erre a pincér élből visszaszól, hogy szerinte az a vegetárius, aki nem eszik húst. Nem mentem bele meddő vitába, de elmagyaráztam neki, hogy én olyan vegetárius vagyok, aki még tojást sem eszik...

Kaptam gyümölcslevest és rizst sajttal. (Pár évvel korábban történt meg, szintén Gyulán, hogy egy közeli étteremben, amikor utolsó szalmaszálként gyümölcslevest kértem, közölték, hogy abban van tojás!!!)

Vacsorára szintén rizs és gombapörkölt. Én megeszem a gombát, bár nem sokat szoktam enni, mert felfúj, tamaszikus. (Amikor a céghez jöttem dolgozni, öt hétig okítottak bennünket. Kaptunk ebédet is, így gyakorlatilag öt hétig gyümölcslevest és gombapörköltet ettem). Ahogy most beletúrtam a pörköltbe, látom, hogy valami oda nem illő van benne: egy (!) kis darab kolbász.

Döbbenten toltam félre az ételt. Asztaltársaim kérdezték, mi bajom van, mutattam, hogy mit kaptam. Nem eszem meg az ételt, ha hús van a tányéron. A pincér, amikor elvitte a tányérokat, kérdezte, hogy mi a baj. Mutattam a kolbászt. Teátrálisan bevitte a konyhába, majd kijött és közölte, hogy a séf sem tudja, hogyan kerülhetett bele és sajnálják és mit kérek. Mondtam, hogy aznap estére már semmit.

Így kezdődött a gyulai egy hetem. Majd másnaptól mindig megbeszéltük, hogy a következő nap mit szeretnék enni (akkor már a szintén vegetárius családom is ott volt). A hét végére már tojás nélküli tésztát is beszereztek.

Hálát adok az égnek, hogy egy olyan lakásban élhetek, ahol nincs hús, hogy a lakóhelyemen van egy vegetárius étterem, ahova beülhetek időnként.

Ui: két hét múlva három napos tréningre megyek Gyulára. Már alig várom...

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron