Én is vegetáriánus legyek?

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Én is vegetáriánus legyek?

HozzászólásSzerző: tami » 2012. jan. 18., szer. 15:12

Dátum: 2008. augusztus 06. szerda, 09:00 Küldte: tami

Hogyan győzzük meg embertársainkat a vegetáriánus lét előnyeiről. Milyen hatással lesz az, ha okoskodik az ember. Egy szkeptikus blogjában ír erről.

"Ravasz gondolatfűzésekkel tért rá beszélgetési szándékának lényegére: meg akart győzni, hogy én is vegetáriánus legyek. Valahogy ráérzett mindenevő étkezési szokásaimra. A finom husikákat is nagy élvezettel fogyasztom, ugyanúgy, mint bármely egyéb ennivalót. Ezt ő nem tűrhette. Részletesen taglalta a húsfogyasztás problémáit. Kiderült, hogy amikor az állatokat leölik, akkor azok húsában kicsapódik az erőszakhormon, ami nagyon káros anyag. Ha megesszük a húst, akkor elfogyasztjuk az erőszakhormont is. Ez a hormon pedig megrontja az embereket, ugyanis azok erkölcsileg lezüllenek, egymás ellen fordulnak. Még a háborúk is azért vannak, mert a húst fogyasztó emberek kiprovokálják azokat."

--------------------------------------------------------


Re: Én is vegetáriánus legyek?
Küldte: akralgob Dátum: 2008. augusztus 06. szerda, 09:38

Nem kell, és nem is tudsz senkit meggyőzni arról, hogy legyen vegetáriánus. Illetve csak azt, akinek a szívében már ott van az elhatározás, csak támogatást keres. Mást nem. De ez így van rendjén, nem vagyunk egyformák. Én legalábbis nem fogok ellenségeket gyártani magamnak csak hogy minél több vega legyen. Lesz, akire majd hat az életmódom, és noszogatás nélkül is vega lesz. Lesz, akire nem hat, de nem fogom megtéríteni. Ha valaki kérdez, válaszolok. Ennyi.


-----------------------------------------------------------------


Re: Én is vegetáriánus legyek?
Küldte: pacsirta81 Dátum: 2008. augusztus 06. szerda, 13:12

Az a baj az ilyen"direkt" rávezető "okoskodással", hogy az emberek (szerintem joggal) vehetik ezt térítési szándéknak. Elég egy ilyen emberrel találkozni és rögtön rásütik a bélyeget a hasonló elhivatottságú emberre, hogy "térítők". Szerintem a vegetáriánusság ugyanúgy magánügy, mint pl. a vallás. Én is agyvérzést kapok, mikor a péntek délutáni pihenőmben kicsengetnek az ágyból, hogy a világ nagy dolgairól és a hitről diskuráljanak. Magánügy, senkinek, semmi köze hozzá. Én is úgy gondolom, hogy ha valaki kérdez, annak szívesen felelek, de erőszakkal sem a témát, sem a meggyőzést nem űzöm és aki így tesz, az a többi hasonló gondolkodású embert járatja le.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron