A tenyésztett halakat is szarvasmarha-hulladékkal etetik?

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

A tenyésztett halakat is szarvasmarha-hulladékkal etetik?

HozzászólásSzerző: tami » 2012. márc. 28., szer. 8:56

Dátum: 2009. szeptember 14. hétfo, 09:00 Küldte: tami

"Bár még nincs bizonyítva, hogy halak is képesek Creutzfeldt Jakob betegséget okozni az emberben (átvive a kergemarhakórt), mégis, az ésszerű óvatosság azt diktálja, hogy be kell tiltani a tenyésztett halak szarvasmarha húsliszttel és csontliszttel való etetését" - mondja Robert Friedland, a Louisville-i Egyetem neurológusa.

A Creutzfeldt Jakob-kór gyógyíthatatlan, halálos betegség, amelyet BSE-vel (kergemarhakórral) fertőzött állat részeinek elfogyasztásával lehet elkapni. A tenyésztett hal fogyasztásával való BSE fertőzés kockázata alacsony - a fajok közötti - elméletileg át nem léphető - korlát miatt. (A szarvasmarha és az ember között is fennálltak a fajok közötti korlátok, ugye... - Független)

De elképzelhető, hogy egy betegség úgy terjed, hogy megeszik a betegség hordozóját, amely maga nem beteg. Sőt, az is lehetséges, hogy ha a halakat beteg szarvasmarhákból készült takarmánnyal etetik, az olyan kóros elváltozást okoz, amelytől a fertőzés képes átlépni a fajok közötti határt.

"Az a tény, hogy eddig még nem jelentettek olyan esetet, amikor a Creutzfeldt Jakob betegséget tenyésztett hal fogyasztásával kapcsolták össze, egyáltalán nem bizonyítja, hogy szarvasmarha-hulladékkal etetni a halakat - biztonságos."

"Ennek a betegségnek a lappangási időszaka évtizedekig tarthat, ami megnehezíti a takarmányozás és a fertőzés közötti összefüggés felismerését. Fokozott óvatosságra van szükség, hogy meg tudjuk védeni az embereket" - mondja Friedland.

Az Egyesült Királyságban 163 haláleset történt kergemarhakórral fertőzött hús fogyasztásából eredő Creutzfeldt Jakob-kór miatt. Kanadában kilenc olyan szarvasmarhát jelentettek, amely BSE-ben (kergemarhakórban) szenvedett, az USA-ban - hármat.Forrás:
http://www.fuggetlen.hu
EurekAlert


--------------------------------------------------------------------

Re: A tenyésztett halakat is szarvasmarha-hulladékkal etetik?
Küldte: nawesh Dátum: 2009. szeptember 14. hétfo, 21:50

oda-vissza "játék" a halakkal elhullott teheneket etetnek, a halak egy részével meg lábasjószágot. örödgi kör az ember örödgi természetéből fakadóan, aki csak a pénzt láétja
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron