Vega lagzi

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

Vega lagzi

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. ápr. 13., pén. 10:18

Dátum: 2010. január 23. szombat, 02:15 Küldte: nawesh

Talán már meséltem róla, hogy idestova egy évtizede, amikor házasodtam, a családi vacsorán a teljes vendégsereg vegetárius ételeket kapott. De most a családban újabb házasság történt és újabb hamisítatlan vega lagzi.

Remélem az ifjú pár nem haragszik, hogy mesélek róla. Itt még zene és tánc is volt. S a zenész, aki egyben a ceremóniamester szerepét is betöltötte, rettenetesen izgult. Egy lakodalom, ahol nincs hús? Naná, sőt, még alkohol sem.

A polgármesteri hivatalban így az ifjú pár kölyökpezsgővel koccintott. Megjegyezzük, Szilveszter tájékán roskadoznak a polcok akölyökpezsgőktől, s bizony a legtöbbenek borzalmas az íze. És rettenetesen szénsavasak. Akkor már ajánljuk, hogy az ízesített ásványvíz alapú üdítőket töltsük pezsgősüvegbe. Bár néhány éve megjelent a piacon egy alkoholmentes - felnőtt - pezsgő is. Ha valaki szereti az igazi pezsgő ízt, büntetlenül...

A vacsorán pogácsával fogadtak bennünket. A vendégseregből ha jól számolom, csak heten-nyolcan voltunk vegetáriusok, de ahogy anno nekünk is, így az ifú párnak is számított, hogy összekötött közös életük ne egy nagy mészárlással kezdődjön.

Kétféle levesből választhattunk. Volt fehér leves, azaz zöldségerőleves, természetesen leveskockák nélkül és volt szejtános piros leves, gulyás leves. Másodiknak három féle savanyúság, gombapörkölt és zöldbabos szejtánpörkölt, köretnek pedig durumtészta, rizs, illetve köményes főtt burgonya (ez egyébként a vegák fő eledele a normál lagzikon).

Majd jöttek sütemények. Zserbó és kókuszos szelet, no meg a négy emeletes menyasszonyi torta, mely természetesen tojás nélkül készült. Végezetül svédasztalról válogathattuk a sülteket.

Az ételeket profi szakácsok készítették. Akik tudják, hogy nem elég csak az alapanyag, hanem a szeretetet is bele kell rakni az ételekbe.


Köszönet érte...Nawesh

-------------------------------------------------------------------------


Re: Vega lagzi
Küldte: Boldogsag (b.a.govinda.swami@gmail.com) Dátum: 2010. január 24. vasárnap, 09:26


Boldogságot

Én még soha nem voltam vega lagzin. Kéretik meghívni, ha lesz ilyen


--------------------------------------------------------------------------


Re: Vega lagzi
Küldte: nawesh Dátum: 2010. január 24. vasárnap, 14:08


Kedves Boldogság!

Családilag (h ajól látom, a lányom lesz a következő, úgy 12-15 év mulva, de mindenképpen szólunk::))

-------------------------------------------------------------------------

Re: Vega lagzi
Küldte: Boldogsag Dátum: 2010. január 24. vasárnap, 15:27

Türelmes fajta vagyok:))))
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus életről általában

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég