kedvescimbora írta:Attila nem akarlak elkeseríteni, de a biokertészkedés topik egyetlen portálon se menő. Én az összes kertészeti topikot ismerem a hazai fórumokon. (Indexet kivéve mert onnan kitiltottak) Azért nem mennek, mert profi termelők nem fórumoznak, amatőrök pedik nem művelik. Nem érzik fontosnak a természetes, vegyszermentes ételek fogyasztását. Péntek este bulin voltam. Vittem magammal 5l kovászos ubit, 3l csalamádét. Az ubi teljesen megmaradt, a csalamádé fele fogyott el, miközben huszonvalahányan voltunk. Pörköltet főzött a társaság bográncsban. Se krumpli se más köret hozzá. Pörkölt kenyérrel, se ubi, se csalamádé hozzá. Ez a magyar étkezési szokás. Nem is értik minek vacakolok én holmi bio zöldségekkel, biogyümölcsökkel.
http://kedvescimbora.extra.hu a biokertész sziget
bborda írta:Köszönöm sedit az ötletet, utána nézek.
Azt gondoltam, hogy lesz vele munka, de azt minimalizálni lehetne, mert elvégre a Földnek vannak olyan helyei ahol nincs ember és a természet éli a maga életét, mindent megtermel, amire az ott élő élővilágnak szüksége van, meg van az egyensúly.
Vhogy ezt kellene a kertben is megteremteni.
Pepe7 írta:Éledj, topic. éledj!!
Nekem ez volt a zöldségtermesztésben eltöltött első évem, persze bio módszerekkel. Az a tapasztalatom, hogy a friss zöldségben sokkal több életerő van, és ezt az ember szervezete nagyon is díjazza. Kevesebb étel is elég, és jobb érzés az asztaltól felállni, nincs az a lenyomó érzés.
Szomorú dolog végignézni most a lefagyott kerten (a csicsóka még bírja!) , de hát jövőre megint kezdődik minden elölről.
Tényleg: szeretnénk egy kis helyiséget kialakítani zöldséghajtatás céljára, ugyanis sokkal jobb lenne télen is a saját magunk termelte parit, paprikát fogyasztani, mégha ennek költségei is vannak.(világítás, fűtés).
Kísérletező kedvű ember lévén, és a magas termésátlagokat hallván kérdezem, foglalkozott-e valaki az organikus hidroponikus/aeroponikus rendszerekkel? Zárt térben ez nagyon jó lenne, neten böngészve olvastam algákból készült tápoldatról, és sok leleményes szerkezetről.
Kíváncsi lennék az így termesztett zöldségek ízére is.
Érdekelne az is, hogy egy echte biokertész mit eszik ilyenkor, vagy decemberben, ami friss? (áttelelő saláta, hagyma a hó alól, stb.)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég