Oldal: 1 / 1

Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 3., szomb. 9:32
Szerző: tami
Benkő Dániel megváltozott. A korábban csontsovány lantművész végre felszedett néhány kilót, ami kifejezetten jól áll neki.
Dániel egyébként sosem volt túlsúlyos, de miután áttért a húsmentes étkezésre, még soványabb lett. Valójában még a klasszikus vegetáriánus táplálkozáson is túlmutatott amit ő csinált, hiszen leginkább csak nyers zöldségeket fogyasztott.
Kép

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 6., kedd 15:15
Szerző: tami
Az orvosok is nehezen ismerik fel a leggyakoribb örökletes betegséget
Egy biztos, ha mindkét szülő hordozza a hibás gént, a gyermekeiknél is kialakul a hemokromatózis. A közelmúltban a klinikán jelentkezett egy 32 éves férfi, akinél diagnosztizálták a hemokromatózist; arra volt kíváncsi, hogy gyermekei örökölték-e a betegséget. „Úgy döntöttünk, mielőtt megszúrjuk a két kisgyereket, megvizsgáljuk az édesanyát. Róla is kiderült, hogy hordozza a hibás gént, így biztos, hogy a gyerekek is érintettek. Ugyanakkor ők tünetek nélkül, teljes életet élhetnek majd, csupán felnőttkorukban vegetáriánus étrendre kell áttérniük és mellőzniük kell az alkoholfogyasztást” – magyarázta Várkonyi.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 8., csüt. 9:36
Szerző: tami
Tények és tévhitek a nyers étkezésről
A nyers növényi kosztnak számos előnye van, ámde rengeteg az ezzel kapcsolatos tévhit. Egészséges-e az "élő ételek" fogyasztása? Kinek, mikor nem ajánlott?
Kép

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 9., pén. 14:59
Szerző: tami
Megan Fox újra kicsattanó formában

A 25 éves színésznő új formába lendült, s ezt meg is mutatta előző hónapban Los Angelesben. De még is mi a titka? A vegetáriánus diétára esküszik.


"Másfél éven át mostanáig a vegetáriánus diétát követtem. Kizárólag zöldségfélékét és gyümölcsöket fogyasztottam. Semmi kenyér, kávé és cukor, így nagyon sok felesleges súlytól megszabadultam." Meséli Megan az Amica magazinnak saját tapasztalatait.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 12., hétf. 16:43
Szerző: tami
Vegetarianizmussal sikeresebb a fogyás
A vegetáriánus életmód nem csak a fogyni vágyóknak jelenthet megoldást, hanem akkor is hatásos, ha a koleszterinszintedet vagy a vércukorszintedet akarod csökkenteni.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 14., szer. 10:09
Szerző: tami
Környezetbarát ajándékötletek vendégségre
Vegetáriánus szakácskönyv: Bátorítsuk vendéglátóinkat a környezettudatosabb étkezére és ajándékozzunk nekik olyan szakácskönyvet, amely segíthet csökkenteni a húsfogyasztást. Ha olyan könyvet szeretnénk vinni, amelyben nem csak receptek, hanem információk is vannak a vegetarianizmusról, akkor nem fogunk csalódást okozni házigazdánknak.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 21., szer. 14:13
Szerző: tami
Kóser és vegetáriánus menü az iskolai menzán: így is meg lehet oldani a gyerekek étkeztetését

Így tett a 12. kerületi Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is, ahol mától már egy egészen új rendszer várja a gyerekeket.

Az iskola egy olyan céggel szerződött, amely többféle menüsort kínál a diákoknak, akik - az ételrendeléshez hasonlóan - az interneten, regisztráció után jelölhetik be, hogy melyik nap milyen ételt szeretnének.

Steiner László, az iskola igazgatója lapunknak elmondta, míg korábban nem volt választási lehetőség, addig szeptember elsejétől vegetáriánus, kóser, diétás és kalóriaszegény ételeket is rendelhetnek a diákok. Ez pedig sem az iskolának, sem a diákoknak nem kerül pluszpénzbe, sőt, a szolgáltató extraként még felújította az intézmény konyháját és ebédlőjét is.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 25., vas. 9:53
Szerző: tami
Az egész étterem Németh Kristófékat nézte

- Nagyon aranyosak voltak kettesben, mindenki őket nézte, de cseppet sem zavartatták magukat. Kristóf tökfőzeléket evett, mert, mint a beszélgetésből kiderült, évek óta vegetáriánus - mondta a Blikknek T. László, akinek a fotójáért jár a tízezer forint.

Kép

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 27., kedd 18:28
Szerző: tami
Dr. Csontnak fia született

A színésznő egyébként terhessége ideje alatt végig vegetáriánus diétát tartott, melynek helyes összeállításában szakember volt segítségére.

Re: Radar - 2011, szeptember

HozzászólásElküldve: 2011. szept. 29., csüt. 20:02
Szerző: tami
Megfelelő táplálkozás, pedálozás, jó közérzet

Az étkezés jelentősége a szív- és érbetegségek kifejlődésében igen lényeges. Idézték a vizsgálatot, melyben szívbetegek kezdtek el igen zsírszegény, vegetáriánus diétát és azzal egyező életvitelt, egy másik csoport tagjai pedig folytatták megszokott életvitelüket, és amikor három hónap után különböző laboratóriumi vizsgálatokkal a két csoportot összehasonlították, a vegetáriánus étrendre áttérők leletei lényegesen kedvezőbbnek mutatkoztak.