Oldal: 1 / 1

Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 8., szomb. 10:14
Szerző: tami
Egyre több az egészségtudatos vásárló a megyében is
Hencz Ildikó és fia, Tibor vegetáriánus, náluk a húsmentes étel is az egészségmegőrzés része, de ennél többet tesznek a betegségek elkerüléséért: "Nem tartom jónak a vegyszerezett ételeket, mindenből próbálok biót venni.
Szerintem ennek köszönhető, hogy minket elkerülnek a járványok, nem is tudom, mikor volt valamelyikünk utoljára beteg" – mondta az édesanya.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 9., vas. 18:01
Szerző: tami
Vasárnap nősül(t) Paul McCartney
Az esküvő utáni fogadás menüjén - amelyet Sir Paul és Linda 40 éves divattervező leánya, Stella állított össze - kizárólag vegetáriánus és zömmel organikus fogások szerepelnek.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 10., hétf. 15:39
Szerző: tami
Állati anyagok kerülnek az alkoholos italokba
Kedvenc italainkban számtalan állati eredetű alkotórész található - és nem csak akkor, amikor valamilyen tejszínes koktélt szürcsölünk.

Annak, aki a legszigorúbb vegetáriánus, azaz a vegán táplálkozás híve, és nem szeretne semmilyen állati eredetű terméket fogyasztani, meg kell gondolnia, mit iszik! Hiszen több nedűt is állati eredetű alkotórészek tesznek még színesebbé és/vagy jobb állagúvá. Meglepő módon tojásfehérjétől kezdve kármin, zselatin, méz, tej, kazein, halhólyag, sőt vér is szerepelhet(ne) az összetevők között.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 11., kedd 16:51
Szerző: tami
A nyolc legjobb gyógyító fűszer
A gyógyfüvek és zöldségek nemcsak kiváló természetes gyógyszerek, hanem a vegetáriánus konyha elengedhetetlen hozzávalói is – írja a Mind Body Green szerzője. Legyünk őszinték: fűszer nélkül a vega kaják unalmasak. Gondolj a zöldség alapanyagokra úgy, mint az üres vászonra. Bátran kísérletezz a fűszerekkel, ahogy megtanulod hogyan harmonizálnak egymással, idővel egyre ízletesebb műveket tudsz alkotni.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 19., szer. 16:55
Szerző: tami
Látványos eredmény (nol.hu)
„Figyelem, a pénteki menü közkívánatra megváltozott! A mediterrán zöldségragu kuszkusszal helyett thai színes zöldség lesz tofuval! Így készítjük: a zöldségeket gyömbéres hagymán finoman megfuttatjuk. A tofut kockázzuk, és csilis, szezámos szószban bundázzuk, majd hirtelen olajban sütjük. Vegán étel. Imádjuk ezeket a keleti ízeket. Ti melyikre szavaztok a holnapi főételek közül? A tejszínes-gombás tésztára vagy a mentás borsópürére mogyorósülttel? Mindenesetre előtte jár Panni isteni sütőtökkrémlevese. Ne hagyjátok ki! És itt meg is tudjátok nézni, hogyan készül” – bejegyzések a Nemsüti nevű vegetáriánus saláta- és szendvicsbár, valamint ebéd-házhozszállítással foglalkozó kisvállalkozás Facebook-oldaláról.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 20., csüt. 18:23
Szerző: tami
Tényleg unalmas a vegetáriánus étrend?
Míg korábban annyira nem volt jellemző, manapság egyre több embert érdekel, milyen vegetáriánusnak lenni, különösen, hogy az elhízás igen elterjedt. Vannak vegák, akik valóban nem kívánják a húst, és tartják magukat ahhoz, hogy állatot nem esznek; másoknak az egészségi állapota aggasztó, s betegség miatt fordulnak a vegetáriánus étrend felé.

Re: Radar - 2011, október

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 30., vas. 10:17
Szerző: tami
Lady Gaga most salátába öltözik
A világhírű énekesnőt indiai állatvédők győzködik arról, hogy viseljen salátából "szőtt" ruhát és népszerűsítse a vegetáriánus táplálkozást, amikor a hétvégén a szubkontinensre látogat.