Oldal: 1 / 1

Radar - 2011, december

HozzászólásElküldve: 2011. dec. 6., kedd 10:10
Szerző: tami
Az ételfutárok nincsenek felkészülve a vegákra
A dietetikus és a táplálkozási szakértő alaposan átnézte a menük összetevőit, értékelte a konkrét táplálkozási pontokat, speciális menüket, a vegetáriánus ételek változatosságát, miközben vizsgálták a fogyaszthatóságra vonatkozó információkat is. A teszt végén arra jutottak, hogy a legnagyobb problémát a tájékoztatás hiánya jelenti: néhány helyen például még azt sem árulják el a vásárlónak, hogy milyen anyagból készülnek a kiszállításhoz használt dobozkák.

Re: Radar - 2011, december

HozzászólásElküldve: 2011. dec. 8., csüt. 17:07
Szerző: tami
Az öngyógyítás abc-je 52. rész
Ha összehasonlítjuk az embereknél a vegyes étrendet és a növényi étrendet, akkor ugyanezt a különbséget találhatjuk: a vegyes étrendnek magas a fehérjetartalma, de kevés természetes szénhidrátot tartalmaz, míg a növényi, vegetáriánus étrendnél kevesebb fehérje kerül be, de sok természetes szénhidrát, főleg a frissen, nyersen fogyasztott gyümölcsökből.
Természetesen a gerontológusokat az is izgatta, hogy az embereknél a növényi étrend hogyan hat az élettartamra. Angol gerontológusok végeztek egy olyan felmérést, melynek során 2500 vegetáriánus ember adatait hasonlították össze vegyes, civilizációs étrenden élők adataival. Az eredmény: az átlagéletkor a vegetáriánusoknál 6-7 évvel magasabb volt, mint a vegyes étrenden élőknél. Persze ez betudható annak is, hogy általában azok az emberek, akik vegetáriánusok voltak, törekedtek arra is, hogy alkoholt és kávét se fogyasszanak, ugyanis ezek az anyagok is öregítő hatással bírnak.

Bodi Sylvi - átértékelte az életét a modell

HozzászólásElküldve: 2011. dec. 12., hétf. 11:19
Szerző: tami
Bodi Sylvi - átértékelte az életét a modell
Évek óta vegetáriánus, de ezek után még jobban figyelni fog magára és arra, hogy mit visz be a szervezetébe. Figyelemmel követi a legújabb kutatásokat és tanulmányokat az egészségmegőrzéssel kapcsolatban. Több kampány arca is volt, hogy felhívja a nők figyelmét a méhnyakrák veszélyeire és a szűrés fontosságára.

Re: Radar - 2011, december

HozzászólásElküldve: 2011. dec. 29., csüt. 16:38
Szerző: tami
Nagyon jól járnak a vegák - csak nagyon oda kell figyelniük!
...Egy biztos, a vegetáriánusok mindkét fajtája számos egészségügyi előnyét élvezheti az étrendnek:

- Csökkenti a koleszterinszintjét
- Csökkenti a vérnyomását
- Egészségesebb lesz a testtömeg indexe
- Csökken a szívbetegségek kialakulásának esélye
- Csökken a rák kialakulásának valószínűsége
- Jobban ellenőrizhető és megelőzhető a cukorbetegség

Kép