Oldal: 1 / 1

Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 5., hétf. 17:33
Szerző: tami
Megtiltották a húsevést a kínai olimpikonoknak
A kínai sportvezetés megtiltotta a londoni olimpiára készülő versenyzőknek, hogy húst fogyasszanak. A hús klenbuterolt tartalmazhat, a sportolók pedig fennakadhatnak miatta a doppingvizsgálaton.

Re: Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 8., csüt. 14:45
Szerző: tami
Amit csak kevesen tudhattak John Lennonról - özvegye cáfol
Lennon özvegye, Yoko Ono a brit Daily Mirrornak cáfolta az állítást, miszerint Lennon bulimiás eltt volna. „Johnnak nem voltak étkezési zavarai. Néha még egy szelet csokoládét is megevett. Vegetáriánus volt és a makrobiotikus táplálkozás híve, olykor-olykor pedig léböjtkúrát tartott” - mondta Ono.

Re: Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 10., szomb. 18:31
Szerző: csombor
Fejezetek a húsmentes táplálkozás hazai történetéből:
http://csombor.blog.hu/tags/veget%C3%A1ri%C3%A1nus

Re: Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 12., hétf. 9:56
Szerző: tami
Nyitás a növények felé, a vegetáriánus étkezés
A közösség lakói 20-30 éve vegetáriánusok, tapasztalataik alapján Csépke Imre elmondta: nincsenek hiánybetegségeik, nincsenek nagyobb terhelések, amit a húsevés okozhat, ezek következménye a magas koleszterin, illetve a különböző szívbetegségek. Erőnlét szempontjából sincs okuk panaszra a vegetáriánusoknak.

Re: Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 16., pén. 12:25
Szerző: tami
Kisebb gyerekeket javasolnak klímaváltozás ellen

"Kevésbé erőforrás-igényes" gyermekekkel és húst utáló felnőttekkel csökkentené az emberiség környezetterhelését egy amerikai filozófiaprofesszor. A radikális testtömeg-csökkentést génterápiával érné el, mert az alacsonyabb, soványabb embereknek kevesebb tápanyagra van szükségük...

...A húsfogyasztás azért káros a professzor szerint, mert az ENSZ élelmezési világszervezetének (FAO) adatai szerint az összes üvegházgáz-kibocsátás legalább 18 százalékáért az állattartás a felelős. Ez a részarány már így is többm mint a közlekedés miatti kibocsátás, de van olyan becslés is, amely szerint az összkibocsátás 51 százaléka az állattartás miatt következik be - mondta Liou. A kibocsátás további 9 százaléka annak következménye, hogy kiirtják az erdőket a legelők miatt; az összes élelmiszer közül a bárány- és a marhahúsnak, továbbá a sajtoknak a legnagyobb az ökolábnyoma.

Re: Radar - 2012, március

HozzászólásElküldve: 2012. márc. 19., hétf. 15:02
Szerző: tami
Emlékszik még valaki? A bicsérdyzmus nyomában
Száznegyven éve, 1872. március 20-án született Bicsérdy Béla természetgyógyász, a róla elnevezett természetes gyógymód felfedezője és népszerűsítője. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja.