Oldal: 1 / 1

A vegetáriánus életmód kedvez

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csüt. 8:51
Szerző: tami
A vegetáriánusok 20 %-kal kevesebbet fizetnek a pénztárnál, és hatszor kevesebb üvegházhatást kiváltó gázt bocsátanak ki, mint a húsevők - mutatta ki egy új tanulmány.

A sok illetve kevés húst fogyasztók, valamint a vegetáriánusok étrendjét hasonlították össze, mely azt mutatta, hogy a vegetáriánus életforma olcsóbb, egészségesebb és jobban kíméli a környezetet. A tanulmányt a hetednapos adventista egyház tulajdonában levő Sanitarium egyesület készítette, de a dietetikusok arra figyelmeztetnek, a húsmentes életforma nem szükségszerűen jobb.

Az eredmények szerint a hagyományos étrend egy hétre egy felnőttnek 508 ausztrál dollárba kerül. Aki kevesebb húst eszik, annak csak 418 ausztrál dollárba. A vegetáriánusok egy hétre 394 ausztrál dollárból tudnak bevásárolni. „20 %-os költségcsökkenést lehet elérni a vegetáriánus étrenddel.” – nyilatkozta a cég.

Az elemzés azt is kimutatta, hogy a növényi alapú étrend 50%-kal kevesebb vizet használ, így 12-szer kevesebb földfelület válik szabaddá, továbbá hatszor kisebb a felszabaduló gáz mennyisége, mint a húsban gazdag táplálkozás esetén. Fele annyi telített zsírsavat, továbbá 25 %-kal több rostot és folsavat tartalmaz.

http://medipress.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7737&Itemid=31

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 25., csüt. 23:11
Szerző: giyandeva
Azért nagyon sokban függ attól, hogy mi kerül a kosárba. Lehet olcsón és drágán is vegásan élni.

Re: A vegetáriánus életmód kedvez

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 29., hétf. 20:09
Szerző: giyandeva
Vegák! Kérek minél több higgadt érvelő hozzászólást, IDE!


http://www.medizona.hu/egeszseg/2008082 ... divat.aspx