Oldal: 1 / 1

Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 11., hétf. 14:16
Szerző: tami
Keleti Györgyi 3 kilót hízott a börtönökben
Sajtósa szerint nindzsaként küzd, és úgy tűnik, a börtön egyáltalán nem marta szét a lelkét, ami többek között annak is köszönhető, hogy az előzetest végig jó körülmények között, rács nélküli cellákban töltötte, és még vegetáriánus menüt is kapott.

Vegetáriánus a hatósági állatorvos
– Az átlagosnál keményebb volt a tapintása, mert a kelleténél szárazabbra érlelték, de megnyugodtam, a minőségét ez nem befolyásolta – nyugtatja meg a tulajdonost a törékeny, de határozott doktornő, aki a piaci vizit végén azt is azt is elárulja, hogy miért nem kóstolta meg az általa ellenőrzött élelmiszereket
– Ilyesmit ritkán, csak a munkám miatt csinálok: fiatal korom óta nem eszem húst

Natalie Portman a jó kislány, aki nem fél a kudarcoktól

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 12., kedd 9:41
Szerző: tami
Natalie Portman a jó kislány, aki nem fél a kudarcoktól
Ő is vallja magáról: "nem rossz kislány", nem is iszik, nem dohányzik, drogokat sem próbált. Kiskora óta vegetáriánus. Példás pályája zenekarokat is megihletett, a V mint Vérbosszú - amelyre az egyik legbüszkébb - után a "Natalie Portman borotvált feje" nevet adta magának egy amerikai együttes. De kipróbálta magát rendezőként is egy rövidfilm erejéig, és jószolgálati tevékenysége miatt - mivel érdekli a közel-keleti politika - Jordánia királynőjét is bármikor felhívhatja telefonon.

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 13., szer. 18:58
Szerző: tami
[url=http://barikad.hu/szécsény_nagy_szülöttje_némethi_kálmán-20110404]Szécsény nagy szülöttje, Némethi Kálmán[/url]
Némethi egy rövid időre felhagyott az őstörténeti kutatással és 1889-től két éven át remeteként élt a Pásztó melletti ágasvári barlangban, ahol szinte alig vett magához táplálékot. Két év múlva megunta az erdei életet és testvéreihez költözött, de szigorú vegetáriánus életmódját továbbra is megtartotta. 1894-ben végre rendes munkát kapott és folytatta megkezdett őstörténeti kutatásait. Később a Főposta könyvtárőre lett. Londonban két évet töltött és a British Museumban búvárkodott, onnan és más tudományos műhelyek publikációiból a magyarokra és őseikre vonatkozó tanulmányokat olvasgatott.

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 15., pén. 9:17
Szerző: tami
100 éve történt
Koncertet tartottak, ahol újfajta zene szólt, „női hangra, kíséret nélkül”, a Színésznők Egyesülete pedig szüfrazsett verseket szavalt. A Covent Garden egyik vegetáriánus étterme egész éjjel nyitva tartott, hogy frissítővel tudjon szolgálni. A megmozdulás országos volt.

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 16., szomb. 13:41
Szerző: Boldogsag
Jók ezek a radar dolgok, felveszem a műsorba is :bravo:

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 25., hétf. 17:20
Szerző: tami
Mike Tyson mostantól füvön él
Noha annak idején a bokszoló hírhedt volt brutális stílusáról, többek között egyszer leharapta egyik ellenfele fél fülét, Mike Tyson mostanra mégis elvesztette érdeklődését a hús iránt.
A nyugdíjas bokszoló felhagyott az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával, teljesen átállt a vegetáriánus étrendre. A váltás láthatóan jót tett neki, mivel a legutóbbi fényképén már láthatóan karcsú, holott néhány hónappal ezelőtt még meglehetősen sonkás alkatú volt a mindennapos fizikai igénybevételtől elszokott sportoló. A 43 éves egykori bokszoló kijelentette, amióta vegetáriánus, nem volt komolyabb lelki problémája...

húsfogyasztás és a szürkehályog

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 26., kedd 14:40
Szerző: tami
Kapcsolatot találtak a húsfogyasztás és a szürkehályog között
Az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban közölt cikk szerint a vegetáriánus vagy vegán étrendet követőkben 30-40 százalékkal kisebb a szürkehályog kialakulásának kockázata, mint a húst rendszeresen fogyasztók körében...
...A kutatók azt találták, hogy minél kevesebb húst fogyasztott valaki, annál kisebb eséllyel alakult ki nála szürkehályog: a közepesen sok húst fogyasztókban 4 százalékkal, a kevés húst fogyasztókban 15 százalékkal, a halevőkben 21 százalékkal, a vegetáriánusokban 30 százalékkal, a vegánokban pedig 40 százalékkal kisebb volt a betegség kialakulásának kockázata, mint a sok húst fogyasztók körében. Az összefüggés férfiakban és nőkben egyaránt megfigyelhető volt.

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 27., szer. 15:07
Szerző: tami
Gwyneth Paltrow hatéves lánya vegetáriánus

Gwyneth Paltrow nagyon szeret főzni, de valószínűleg kevés húsétellel kell bajlódnia, mert hatéves lánya, Apple egyáltalán nem eszik húst - írja a Digital Spy. "Teljesen vegetáriánus. A saját döntése volt...

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 28., csüt. 9:47
Szerző: tami
Szerinted a vegetáriánus tovább él ?


Egyszer egy fiatal férfi megkérdezte a falu tanítóját, mi a hosszú élet titka. A tanító így felelt:
- Tartózkodj mindennemű káros dögök fogyasztásától, soha ne igyál egy csepp alkoholtartalmú italt, ne paráználkodj, férfi is csak akkor légy, amikor gyermeket nemzzel, soha ne végezz megerőltető munkát, tartózkodj a felfokozott izgalmakkal járó tevékenységektől.
- És akkor sokáig fogok élni?
- A nagy lóf...t! De kurvára hosszúnak fogod érezni!

Ez az én meglátásom a vegákról. Nem tudhatod, meddig élsz, akkor miért kínzod magad?

(válaszok a tudjatok.hu-n)

Re: Radar - 2011, április

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 29., pén. 8:41
Szerző: tami
Vegetáriánus ételek

A vegetáriánus táplálkozás sokak számára az egészséges életmód szerves részét jelenti, mások viszont a mesterséges ízesítők és színezékek, a tartósított élelmiszerek, valamint a járványszerűen terjedő elhízás elleni védekezésként választják.

Persze egyáltalán nem kell különösebb okot keresnünk arra, hogy hús nélküli, csak zöldségekből készült ételeket fogyasszunk, hiszen ezek valóban finom ízeket rejtenek. Ez a kötet is bebizonyítja, hogy a vegetáriánus konyha a természetes variációk és hatékony fűszerek fellegvára. Hogy erről meggyőződjünk, próbáljuk ki a marokkói burgonyát és sütőtököt mexikói salátával és csípős nan kenyérrel. Vagy esetleg egy finom spenótos-sütőtökös curryt. Nem hiányzik az összeállításból a vegetáriánusok körében alapreceptnek számító szójaburger sem, ahogy megtalálható a közkedvelt pirított zöldségek elkészítésének módja is. A laktató, de soha nem nehéz vegetáriánus ételek élénk színei és változatos ízei mindenkit elcsábítanak, még a legelkötelezettebb húsevőket is. Érdemes kipróbálni!

Kép

Re: Húsmentes diéta: 5 nap alatt mínusz 3 kiló

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 29., pén. 16:22
Szerző: tami
Húsmentes diéta: 5 nap alatt mínusz 3 kiló

Képetelen lennél vegetáriánus lenni? Sokan vannak így ezzel. Ugyanakkor mégis érdemes néha egy kicsivel kevesebb húst enni. Ha az alábbi diétát 28 napig betartod nemcsak fogyhatsz, hanem számos egészségügyi problémád javulhat: csökkennek a PMS tünetei, enyhülnek az ízületi fájdalmak, alcsonyabb lesz a koleszterin – és vércukorszinted, megszűnhetnek a migrénes rohamaid és a többszörösére nő az energiaszinted.

Ráadásul a vegetáriánus élelmiszerek bár kevesebb kalóriát tartalmaznak, de magas a rosttartalmuk és több bennük a szervezeted számára szükséges tápanyag, így csökkentik az étvágyat, de segítik az anyagcsere működését.

Re: Vegetáriánus táplálkozás

HozzászólásElküldve: 2011. ápr. 30., szomb. 10:10
Szerző: tami
Vegetáriánus táplálkozás

Kép
A vegetáriánizmusnak nagyon komoly filozófiai, ideológiai háttere van. Ezt a szellemiséget nem mindenki éli át. Van aki egészségesebbnek tartja a vegetárius étrendet a normál vegyes étrendnél, míg mások divatos dolognak tartva, a divatnak hódolnak. Ők nem is mindig tudják mit is takar e fogalom és milyen fajtái vannak. Legfőbb típusait fogjuk most áttekinteni, kitérve előnyeire és hátrányaira is.