Oldal: 1 / 1

Vegetáriánus étkezés és a tudat békéje

HozzászólásElküldve: 2011. máj. 13., pén. 8:37
Szerző: nawesh
Brij Mohan írása arról szól, hogy igazán békében önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal csak akkor lehetünk, ha vegetáriusan étkezünk.
Jó olvasást és elmélkedést kívánok.
Nawesh

Néhány nappal ezelőtt meglátogattam beteg édesanyámat. A házában van egy tehén, ami néhány nappal azelőtt egy borjút ellett. A borjú szép volt, fényesen csillogó szemekkel és finom fehér bőrrel. Játszadozott, ágaskodott, gyakran anyámhoz jött és fejét az ölébe tette. Amikor erre a jelenetre gondolok, azon csodálkozom, hogy az emberek hogyan tudnak egy ilyen teremtést megölni és megenni.
A legtöbb vegetáriánus pillanatnyilag Indiában él. Bár számuk itt csökken, Nyugaton viszont emelkedik, főként az olyan járványok miatt, mint a szivacsos agyvelőgyulladás, vagyis a marhákat támadó újkeletű kór. India nagyon régi kultúrával rendelkezik a világon. Az indiaiak büszkék arra, hogy ők soha egyetlenegy földet nem támadtak meg, míg Indiát többször elfoglalták a görögök, a törökök, a mugalok, a britek, stb. India nagyon szellemi ország, azonban az elmúlt években az élet sokat változott. Ma már India is hajtott végre nukleáris kísérleteket és tömegpusztító fegyverekkel is rendelkezik. Vajon ennek a változásnak van-e valamilyen kapcsolata az indiaiak étkezési szokásaival? Van egy védelmi laboratórium Amerikában, San Antonioban, ahol nagyon sok kutatást folytatnak a rák megelőzésére. Magas technológia szintű gépekkel rendelkeznek, melyek részletes elemzést adnak teszteléssel bármilyen élelmiszerről.
Egyszer egy kutató vett egy darab húst és egy turmixgépbe tette. A mintát később analízisre küldték a védelmi laboratóriumba. Azt a válasz kapták, hogy az anyag egy állott és bomlásnak induló vizelet. A kutató ugyanazt a mintát elküldte még három különböző laboratóriumnak és mindegyik ugyanazt az eredményt adta. Az anyag nagy mennyiségű ammóniát, nitrogént, húgysavat és más alkotóelemeket tartalmazott.
az írás teljesen itt olvasható...
Dátum: 2004. december 29. szerda, 03:14 Küldte: nawesh