Oldal: 1 / 1

Radar - 2011, július

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 3., vas. 16:25
Szerző: tami
Kép
Hogyan ne együnk húst?
Manapság sokkal könnyebb dolga van annak, aki a vegetáriánus életmódot választja, mint régebben. Persze, a magyar konyha nem kimondottan kedvez a húsmentes étkezésnek, de azért szép lassan hazánkban is elterjedt. Ettől függetlenül azok számára, aki húsközpontú konyhán nőttek fel, a döntés, hogy mostantól kerülik az ilyet, sok kihívást tartogat. Most megosztunk pár jó tanácsot a kezdő vegetáriánusok számára...

Re: Radar - 2011, július

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 11., hétf. 10:07
Szerző: tami
Sztárdiéta vega módra
Alicia módszere több lépésben vezet el a teljes vegetáriánus táplálkozás felé. Az első szinten azok állnak, akik még nem teljesen vegák és néha fogyasztanak húsféléket. A következő szinten lévők már azok vannak, akik nem esznek ugyan állati eredetű termékeket, ám az azokat helyettesítő termékeket igen. A harmadik szint azoké, akik semmilyen állati eredetű ételt nem esznek, csupán teljes kiőrlésű gabonaféléket.

Re: Radar - 2011, július

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 22., pén. 17:02
Szerző: tami
Bélgörcs, puffadás, hasmenés: legyél inkább vega!
...A húst, halat, vagy mindkettőt fogyasztókhoz képest a vegetáriánusoknál 30 százalékkal ritkábban alakult ki a betegség.
A szakértők szerint a húsfogyasztás megváltoztathatja a bélbaktériumok anyagcseréjét, ami a bélfal gyengeségét okozhatja és növelheti a divertikulózis kialakulásának esélyeit...

Re: Radar - 2011, július

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 24., vas. 17:30
Szerző: tami
Kép
Laár a görögöknél pihent
Idén inkább csak pihentünk a parton, amely egyébként szintén nagyon érdekes, fekete homokkal és színes, zöld, sárga, piros kavicsokkal tarkított - kezdte Laár, akit a sziget gasztronómiája is levett a lábáról, hiszen az évek óta vegetáriánus énekes minden ínyencséget megtalált Santorinin.

Re: Radar - 2011, július

HozzászólásElküldve: 2011. júl. 27., szer. 14:11
Szerző: tami
Vegáknál ritkább a bélgyulladás
Európában minden ötödik-tízedik embernek vannak kisebb-nagyobb kitüremkedések, latinul divertikulumok a belein. Ezekben bármikor előfordulhat gyulladás, mely sok panasszal járhat, de a vegetáriánus étrenden élők között ez lényegesen ritkábban fordul elő.