Ezt a témát azért nyitom, mert több társunk van, aki "csak" egészségügyi okok miatt lett vegi, ezért a fizikai síkon maradva álljon előttetek a húsfogyasztás következményei orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával:
forrás: Napfényes Élet Alapítvány
1. rövidebb életet eredményez (eszkimók átlag-életkora 35-40 év, a vegetárius hunza népé 80-90 év) - nawesh, még egy vegi nép!
2. növeli a vér koleszterin szintjét
3. növeli a vér triglicerid (zsír) szintjét
4. elősegíti az alacsny sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének növekedését a vérben
5. akadályozza a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) hatékonyságát,
6. szív- és érrendszeri betegségeket okozhat magas zsír- és koleszterintartalma miatt
7. atherosclerosist (arteriális érelmeszesedést) okozhat
8. trombocita (vérlemezke) összetapadást okozhat, ami vérrög kialakulásához vezet
9. ischémiás (vérellátási problémás) szívbetegséget okozhat
10. növelheti a sistolés (szív-összehúzódási) vérnyomást
11. növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát
12. szívmegnagyobbodást eredményezhet a hús lebomlása során képződő húgysav miatt,
13. reumás szív- és szívbelhártyagyulladást okozhat a hús lebomlása során képződő húgysav miatt,
14. mozgásszervi degeneratív megbetegedéseket okozhat (ízületi gyulladás, köszvény, reuma, stb.) a hús lebomlása során képződő húgysav lerakódása miatt,
15. a szervezet elsavasodását idézheti elő a hús lebomlása során képződő húgysav termelődése következtében,
16. gátolja az immunrendszer működését,
17. növeli a fertőzésre való hajlamot,
18. felborítja a test ásványi anyag egyensúlyát (negatív ásványvándorlás),
19. hozájárul a csontritkuláshoz kalciumrabló hatása miatt,
20. fogromlást idézhet elő kalciumrabló hatása miatt,
21. fogínybetegségeket idézhet elő savasító hatása miatt,
22. károsan magas savszintet hozhat létre a gyomorban és a nyálban,
23. hozzájárul a reflux betegség kialakulásához,
24. hozzájárul a szájszag kialakulásához,
25. hozzájárul a gyomorhurut kialakulásához,
26. gyomorfekélyt, nyombélfekélyt okozhat a túl magas fehérjetartalom miatt,
27. elősegíti a bakteriális rothadást a belekben,
28. károsítja az emésztőtraktus nyálkahártyáját a savas kémhatású lebomlási termékek miatt,
29. elősegíti a savas epe kialakulását, ami nyombélfekélyt okozhat,
30. vékonybélgyulladást okozhat a rothadó lebomlási termékek miatt,
31. felszívódási zavarokat okoz,
32. székrekedést okoz az alacsony rosttartalma miatt,
33. hozzájárulhat az aranyér kialakulásához,
34. hozzájárul a vastagbélgyulladás kialakulásához,
35. a vastagbélrák kockázatát növeli,
36. elősegíti a kőképződést (epekő, vesekő)
37. elősegíti a bélférgek elszaporodását,
38. hozzájárul az allergiás megbetegedések kialakulásához, pl szénanátha, asztma,
39. elősegíti a zsírmáj kialakulását,
40. gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosodást és őszülést okozhat,
41. vesekárosodást, vesemegnagyobbodást idézhet elő,
42. a belső elválasztású mirigyrendszer zavarait okozza a magas hormontartalma miatt,
43. hozzájárulhat a meddőség kialakulásához, csökkentheti a spermiumok számát és mozgékonyságát,
44. elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulsását és fennmaradását,
45. hozzájárul a menstruáció előtti tünetek és a petefészekgyulladás kialakulásához,
46. prosztataproblémákat okozhat,
47. migrén, fejfájás okozója lehet,
48. közrejátszik az elhízás kialakulásában magas zsírtartalma miatt,
49. fáradékonyságot, álmatlanságot, gyengeségérzetet idézhet elő a negatív energiamérleg miatt,
50. idegrendszeri problémákat, nyugtalanságot, csökkent összpontosító- és gondolkodóképességet okozhat,
51. az állattenyésztésben használt gyógyszerek maradványainak felhalmozódását okozhatja a szervezetben,
52. az állat húsával átvihető, emberre is ártalmas kórokozók bekerülhetnek a szervezetbe,
53. a hús feldolgozása során használt adalékanyagok lerakódását okozhatja (pl. nitrit, nitrát, nitrozamin)
54. ideggyulladást, idegfájdalmakat okozhat,
55. bőrkiütéseket, bőrfoltosodást és egyéb bőrbetegségeket okozhat,
56. növeli a kemikáliák lerakódásának kockázatát
57. rontja az anyatej minőségét,
58. felborítja a test nitrogén- és sav-bázis egyensúlyát,
59. hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához,
60. daganatos megbetegedéseket okozhat: gyomorrákot, bélrákot, májrákot, veserákot, stb. a felhalmozódó lebomlási mérgek miatt.
sajnos nem bírom megállni, hogy hozzá ne tegyem a véleményemet, miszerint a legtöbb ilyen következmény abból adódik, hogy a hús dög, nem élő étel. és az élő étel kifejezéssel máris elértünk a spirituális dolgokhoz...