Vízipipa

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Vízipipa

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 14., szer. 10:10

Dátum: 2007. november 13. kedd, 03:10 Küldte: nawesh

A dohányzás ellenzői közül is sokan elnézőek a pipával, vagy akár a vízipipával kapcsolatban.

Nem szeretem a cigarettát. Nem szeretem a dohányfüstöt. Fuldoklom tőle. A dohányos ember szerintem rettenetesen intoleráns, nem érdekli, hogy más is szívja a füstöt. Az is, aki nem szeretné. Gyerek, felnőtt, idős egyaránt.

Az Eu emeli a dohánytermékek adóját, van propaganda a dohányzás visszaszorítására. Helyesen (nagyon helyesen) tilos a dohányreklám. Nagyon helytelenül mégis vannak kivételek. Pl. a Forma 1-es cirkszusz, vagy akár a Sziget Fesztivál. Az utóbbi helyen pedig a legveszélyeztetettebb, a legbeetethetőbb korosztály jelenik meg. Ki ne csábulna el az aligruhát viselő hosztesszektől, akik árulják a füstölni valót?

A csikkek meg elborítanak bennünket http://www.virtus.hu/index.php?id=detai ... &aid=29947

A pipázás meg olyan előkelőnek, alternatívnak tűnik. Olyan vagánynak...És olyan könnyen lehet az ember rákos. No tüdőrákos kevésbé (kevesebb dohányt szívnak), de ajak-, nyelv-, vagy szájüreg rák, azért könnyen összejöhet. http://www.a-dohanybolt.hu/main/page3/index.html

Nyár elején jártunk a Zselicben. Kiegészítő programként meglátogattuk az ibafai Pipamúzeumot is. A döbbenettől levegőt sem kaptam, amikor felszólították a jelenlévőket, hogy ki lehet próbálni a teljesen veszélytelen (!) vízipipát. Még akár a gyerekeknek is!!!

Most olvasom, http://www.hirtv.hu/tud-tech/?article_hid=182381 , hogy a vízipipázásnak is sok veszélye van (logikus, nem normális dolog füstöt szívni) Jóval több kátrány jut a szervezetbe...

Szóval csak egészségesen és okosan...

A dohányzás az indiánok bosszúja az európai kultúrán...

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron