Fogromlás ellen a leghatékonyabb a megfelelő táplálkozás

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Fogromlás ellen a leghatékonyabb a megfelelő táplálkozás

HozzászólásSzerző: tami » 2012. jan. 12., csüt. 10:53

Dátum: 2008. június 22. vasárnap, 09:00 Küldte: tami

A megfelelő táplálkozás az elsődleges eszköz a fogromlás ellen, nem a fogkefe - mondja az orvos-természetgyógyász.
A fogkefe és a szájhigiénia nem fölösleges dolog, de csak a jó táplálkozás igazán hatékony a fogak egészségének megőrzésében.
Kellemetlen, fájdalmas, ha kilyukad a fog, de ez még nem minden. Elmegyünk a fogorvoshoz, kifúrja, betömi a fogat, mint száz évvel ezelőtt, ezzel azonban semmi sincs megoldva. A fogromlás a szervezet egész rendszerének betegsége.
Ha kilyukad a fog, azt jelenti, hogy a betegségokozó baktériumok eséllyel támadják az immunrendszerünket.
Miért nem megoldás a fogtömés, gyökérkezelés?


A fogaink belseje, a dentin nem tömör anyagból van. Mikroszkopikus méretű csövecskék vannak benne, amelyek az egészséges fogak belsejében tápláló oldatot keringetnek. Egyetlen, elülső metszőfogban, például, több, mint négy és fél kilométer hosszú a "csővezeték"...

Amikor egy fogat gyökérkezelnek, a folyadék eltűnik, helyét elfoglalják a baktériumok. Az antibiotikumok sem tudnak segíteni, mert az elhalt fog belsejében a több kilométer hosszú mikroszkopikus "csőhálózatban" nagyon jó rejtekhelyet találnak maguknak a baktériumok. És a véráram útján tovább terjeszkedhetnek a szervezetben.

Dr Weston A. Price, a táplálkozástudomány úttörője az 1900-as években tanulmányozta a bennszülött törzsek táplálkozását és krónikus betegségeit, beleértve a fogbetegségeket is.

Megállapította, hogy a bennszülött törzsek tagjai csaknem teljes mértékben mentesek voltak a fogromlástól, ínybetegségtől csakúgy, mint a krónikus szív- és más szervi betegségektől, ízületi és bőrbetegségektől.

Természetesen, nem ismerték sem a fogkefét, sem a fogselymet vagy a fogkrémet, sem a gyökérkezelést és a fogtömést. De amikor megismerték és élni kezdtek a civilizált élelmiszerekkel, és ők is ettek cukrot és fehér lisztet, tökéletes fogaik kezdtek tönkre menni.

A szájhigiénia nem haszontalan dolog, de a táplálék az elsődleges a fogak megőrzésében.

A bennszülött törzsek táplálékában az alábbi jellemző vonásokat találta az orvoskutató:
Természetes, mindenféle ipari feldolgozástól mentes (tartósító, ízfokozó, aroma- és színezőanyagoktól, mesterséges édesítő anyagoktól mentes) organikus ("bio") élelmet fogyasztottak,
Cukrot egyáltalán nem fogyasztottak, legfeljebb olykor kevés mézzel vagy juharsziruppal ízesítették az ételüket,
Helyben termesztett, szezonnak megfelelő élelmet ettek,
Pasztőrözetlen tejtermékeket, fermentált (tejsav-baktériumok által erjesztett) tejtermékeket, fermentált szójatermékeket (miszo, tamari szójaszósz, natto) és fermentált zöldségfélét (savanyúkáposzta, kovászolt uborka) ettek,
A táplálékuk legalább egyharmadát nyersen fogyasztották.

És végül: a bennszülöttek diétája vagy tízszer annyi omega-3 zsírsavat tartalmazott, mint a mai civilizált étrend, és messze kevesebb növényi olajat (omega-6 zsírsavat), amit ma olyan bőséggel fogyasztunk.

Ezeknek a vezérelveknek az alapján egészségesen tarthatjuk fogainkat - ígéri az orvos-természetgyógyász, Dr. Mercola.

Forrás: Mercola.com : http://articles.mercola.com/sites/artic ... again.aspx
fuggetlen.hu: http://www.fuggetlen.hu/article.php?sid=1988
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron