...így is lehet.
Meg szoktam vizsgálni magamat tetőtől talpig. Nem szól semmi sem életmódom ellen. Vegán vagyok. Tudatosan próbálok választani az életben. Keresem a jobbat, a legjobbat.
Úgy érzem, vérnyomásom rendben van, ezt bizonyítják legutóbbi mérési eredményeim is (véradásokkor), gyermekkoromban ha jól emlékeszem "kinőhető" szívzörejem volt. Volt? Kinőttem? Régen voltam EKG-n... Nem tervezek menni.
Azthiszem, nincs mitől félnem.
Szeretem a szívbarát ételeket. Szerintem az ipar meg az általuk támogatott, így nem is igazán független orvos nem tudja hitelesen megmondani, melyik a "tényleg szívbarát". Én azonban a rendelkezésre álló ismereteket mérlegelve igen.
Anno szerettem a vajat, az íze miatt. Aztán megtudtam, hogy milyen hálátlanok vagyunk az állatokkal, hogy mennyit szenvednek szegények miattunk, ezért nem kérek belőle. Ez az érv egyedülállóan a legfontosabb, de jó tudni, hogy egy második érv is elég lenne a vaj kerülésére, vagyis az, hogy a zsiradékban rengeteg vegyszer halmozódik fel. Továbbá a lehetőségek: az alsan biomargarin, ami 100% növényi, ökológiai gazdálkodásból származik, és még az íze és felhasználása is hasonlít a vajéhoz, létezik, és elérhető. Úgyhogy ezt ajánlom mindenki figyelmébe. De más tisztán növényi, bio margarinok is jók (olykor azokból is eszek).
Én a bio margarinra szavazok!