Hosszú élet

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

Hosszú élet és a testhőmérséklet

HozzászólásSzerző: tami » 2011. ápr. 1., pén. 10:16

A testhőmérséklet csökkentésére irányuló kutatásoknak is sok híve van. Egyes tudósok szerint ha szervezetünk hőmérsékletét 2 °C-kal le tudnánk csökkenteni, akkor a maximális életkort legalább 200 évre ki tudnánk tolni, 4 °C-os csökkentéssel pedig elméletileg elérhető lenne a 700 esztendő is.[img]../veg.hu/kepek/cikk/ege/0013/01.jpg[/img]

A. Kosztyenko a megoldást a szervezet mesterséges oxidálásában látja. Fiziológus kollegái ugyanis egyévesnél idősebb egereket rendszeresen átmostak szén-dioxiddal dúsított közegben, melynek hatására megjavult a látásuk, a szőrük fényesebb lett, és jelentősen javult a fizikai állapotuk. Négy egér már ötödik esztendeje él, ami az embernél 220 éves életkornak felel meg. Nyikolaj Iszajev moszkvai biokémikus egyenesen a halál legyőzését tűzte ki célul. Kísérleteit juharfaággal végzi. Amikor a rügyek duzzadni kezdenek letördeli őket, hogy a levelek ne tudjanak kihajtani és elsárgulni. Az így becsapott növény mindent elölről kezd. Nyugaton ezt a kísérletet egy mexikói agávéval 100 esztendőn át folytatták, holott ennek a fafajtának a szokásos élettartama 9 év.

Kun Ákos:Az ezotéria kiteljesedése című könyve alapján

Dátum: 2004. november 22. hétfo, 08:00 Küldte: tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Hosszú élet

HozzászólásSzerző: tami » 2011. ápr. 7., csüt. 9:00

Hosszú élet és a hormonok

A tudósok többsége továbbra is azt vallja, hogy öregedés döntő mértékben nem a szervezet elhasználódása miatt következik be, hanem génszinten be van programozva a testbe.

Az Egyesült Államokban teljes gőzzel dolgoznak az emberi genom (tulajdonságátörökítő kód) megfejtésén. Amennyiben bizonyos tulajdonságok génjét ismerjük, mód nyílik a befolyásolásukra, sőt rossz gének esetén a felszámolásukra is. Egyúttal teljesen új tulajdonságokat is bevihetünk a DNS-, illetve RNS-láncba. Nem zárható ki, hogy a halhatatlanság, illetve a hosszú élet szintén a genomba van beírva, és annak idején a Teremtő is itt avatkozott be a szervezetünkbe, emiatt csökkent le az élettartamunk egynyolcadára. Ezt a feltételezést támasztja alá az a hír, mely szerint amerikai tudósok már megtalálták a progériáért felelős gént.

Dunkle elmélete alapján a halál fő oka a "hormonórában" keresendő. Szerinte a sejtek osztódásáért a hipofízis (agyalapi mirigy) felel. Ha ezt a mirigyet eltávolítjuk a testből, akkor az öregedés folyamata leáll. Kísérletei során olyan idősebb állatoknál melyeknek a hipofízisét kivették, tiroxinkezeléssel elképesztő fiatalodást értek el. A tiroxin a pajzsmirigy hormonja, és döntő hatást gyakorol a vérkeringésre, valamint az immunrendszerre. A csecsemőmirigyről már korábban is tudtuk, hogy fő feladata a fiatalság, a növekedés fenntartása. A tobozmirigyről szintén bebizonyosodott, hogy melatonin nevű hormonja lassítja az öregedést. Most a hipofízis biológiaióra-szabályozó szerepére derült fény.

Életkor-meghosszabbító kutatások azonban nemcsak ezeknek a mirigyeknek a manipulálásával folynak. A Moszkvai Orvostudományi Egyetem kutatói méhtej alkalmazásával megkétszerezték a kísérleti patkányok élettartamát. P. Niegans svájci orvos a szervezet megfiatalítása érdekében újszülött dámszarvasok szövetéből kivont oltóanyagot vitt a kísérleti állatokba. Robert A. Wilson amerikai orvos a nőknél fokozott ösztrogén- és progeszteron hormonadagolással próbálkozik. A svédek timozin hormonnal kísérleteznek, másutt embrionális agysejteket használnak fiatalításra. Az oxfordi egyetem kutatói aszpirinnel kísérleteznek. Ez a világszerte ismert univerzális gyógyszer meggátolja a szervezetben a kollagénszálak rugalmasságának csökkenését. Kis mennyiségben adagolva megakadályozza a szem szaruhártyájának elhomályosodását is, ami az öregségnek szintén gyakori tünete. Jellemző az aszpirin sokoldalúságára, hogy csökkenti a bélrák és a szívinfarktus kialakulásának veszélyét is. Mindezek ellenére rendszeres szedése nem ajánlott, mert kellemetlen mellékhatásokat pl. gyomorfekélyt okoz.

Kun Ákos: Az ezotéria kiteljesedése című könyve alapján

Első megjelenés veg.hu-n: 2004. november 15. hétfo, 08:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

A több gyümölcs és zöldség meghosszabbíthatja az életet

HozzászólásSzerző: tami » 2011. máj. 18., szer. 14:14

A kutatók azt állítják, hogy naponta egy vagy kettő pluszban elfogyasztott alma vagy narancs 20%-kal csökkentheti a szívbajban vagy rákban történő korai elhalálozás kockázatát.


A kutatók szerint a C-vitamin alacsony szintje a vérben összefüggésben áll a férfiaknál a szívbajban és a szélütésben való elhalálozással, illetve bizonyos rákfajtákkal is. A C-vitamin alacsony szintje viszont a kevés gyümölcs- és zöldségfogyasztással van kapcsolatban.

Kay-Tee Khaw professzor, a Cambridge-i Egyetemtől, az egyik vezető kutató a következőket mondta: „Az eredmények azt jelzik, hogy minimális növekedés a gyümölcs- és zöldségfogyasztásban, pusztán naponta egy vagy két plusz alkalom, nagy egészségbeli előnyökkel járhat.”

Az eredmények érvényesek és igazak az emberek korától, vérnyomásától, vagy attól függetlenül, hogy dohányoztak-e, vagy sem. Az eredmények egy jelenleg is futó tanulmányból származnak, amelynek neve Európai Várható Adatok a Rákra és a Táplálkozásra Vonatkozóan, és amely tíz európai ország kutatóit érinti, illetve több mint fél millió embert.

Press Association


Dátum: 2005. február 21. hétfo, 08:00 Küldte: Tami
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Bernando LaPallo

HozzászólásSzerző: tami » 2011. júl. 1., pén. 16:04

Bernando LaPallo betöltötte a 109. életévét.

http://hubpages.com/hub/How-to-have-a-l ... do-LaPallo

Nem teljesen vega, mert néha eszik halat és évente 1 alkalommal húst.
Egyébként gyümölcsön és zöldségen él. Kedvence a sárgadinnye és a fekete áfonya. Reggelente teljes kiőrlésű kenyeret és bio mogyorókrémmel. Kétszer eszik egy nap, sokat sétál.
Gyümölcslevet és vizet iszik.

Kép

Érdemes megnézni a bőrét 109 évesen. Olívaolajjal keni rendszeresen.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Egészség

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég