Dátum: 2006. június 21. szerda, 10:36 Küldte: Boldogsag
Különlegességek a nagy meleg enyhítésére.
Gyömbéres narancslé
Hozzávalók:
1 ek. reszelt gyömbér,
2 dl. meleg víz,
1 dl cukor vagy méz,
1 dl. citromlé,
5 dl narancslé,
1 kk. kardamonpor,
1 kk. menta levél
Elkészítése:
Turmixgépen jó alaposan keverjük össze az alkotóelemeket. A narancslevet és a kardamont a végén adjuk hozzá.
Forró kókusztonik
Hozzávalók:
20 dkg. kókuszreszelék
8 dl. víz
2kk. őrölt kardamon
bors, citromlé, gyömbér, méz
Elkészítése:
Forró vízben főzzük meg a kókuszt, a kardamonnal és a borssal. Rakjuk sűrű szövésű anyagba és préseljük át a levél. Adjuk hozzá a citromlevet és a gyömbért ízlésünk szerinti mennyiségben. Hidegen és melegen is fogyasztható.