ITALOK

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

ITALOK

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. okt. 8., szomb. 19:58

Dátum: 2006. június 21. szerda, 10:36 Küldte: Boldogsag

Különlegességek a nagy meleg enyhítésére.


Gyömbéres narancslé
Hozzávalók:

1 ek. reszelt gyömbér,
2 dl. meleg víz,
1 dl cukor vagy méz,
1 dl. citromlé,
5 dl narancslé,
1 kk. kardamonpor,
1 kk. menta levél

Elkészítése:

Turmixgépen jó alaposan keverjük össze az alkotóelemeket. A narancslevet és a kardamont a végén adjuk hozzá.



Forró kókusztonik
Hozzávalók:

20 dkg. kókuszreszelék
8 dl. víz
2kk. őrölt kardamon
bors, citromlé, gyömbér, méz

Elkészítése:

Forró vízben főzzük meg a kókuszt, a kardamonnal és a borssal. Rakjuk sűrű szövésű anyagba és préseljük át a levél. Adjuk hozzá a citromlevet és a gyömbért ízlésünk szerinti mennyiségben. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 26 vendég

cron