LEVESEK

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

LEVESEK

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. okt. 10., hétf. 11:09

Dátum: 2006. június 26. hétfo, 08:00 Küldte: Boldogsag

Szeretettel Mindenkinek e nagy melegben.

Citromos leves


Hozzávaló:

2 vékony szelet kenyér
1 liter zöldséglé (esetleg Vegetából)
4 dkg üvegtészta
2 zöld citrom

Elkészítése:

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, ha szükséges, fakanállal összetörjük. Ráöntjük a zöldséglevet, hozzáadjuk a citromok levét és a lereszelt héját, felforraljuk, és belefőzzük az üvegtésztát




Savanyú leves


Hozzávalók:

5 dkg vaj, vagy olaj
5 dkg liszt
1 kk. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
2-3 babérlevél
1 citrom leve



Elkészítése:


Felolvasztott vajban megpirítjuk a pirospaprikát és a fokhagymát.
Hideg vízzel felengedjük, és tovább főzzük a babérral együtt. Tejfölből és lisztből mártást készítünk, hozzáadjuk a citrom levét, jól felfőzzük, együtt a levessel.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 67 vendég

cron