Dátum: 2006. június 26. hétfo, 08:00 Küldte: Boldogsag
Szeretettel Mindenkinek e nagy melegben.
Citromos leves
Hozzávaló:
2 vékony szelet kenyér
1 liter zöldséglé (esetleg Vegetából)
4 dkg üvegtészta
2 zöld citrom
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, ha szükséges, fakanállal összetörjük. Ráöntjük a zöldséglevet, hozzáadjuk a citromok levét és a lereszelt héját, felforraljuk, és belefőzzük az üvegtésztát
Savanyú leves
Hozzávalók:
5 dkg vaj, vagy olaj
5 dkg liszt
1 kk. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
2-3 babérlevél
1 citrom leve
só
Elkészítése:
Felolvasztott vajban megpirítjuk a pirospaprikát és a fokhagymát.
Hideg vízzel felengedjük, és tovább főzzük a babérral együtt. Tejfölből és lisztből mártást készítünk, hozzáadjuk a citrom levét, jól felfőzzük, együtt a levessel.