Dátum: 2006. július 04. kedd, 06:34 Küldte: Boldogsag
Meleg nyári napokra
Hozzávalók:
2-3 kg görögdinnye
2 evőkanál lime lé
2 evőkanál citromlé
1 piros chili paprika
1 darabka gyömbér gyökér szeletelve
1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle)
1/2 csésze menta
1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva
1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva
só, bors
1 csésze fekete áfonya
menta velevek
Elkészítése:
Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat.
Pürésítsd egy mixerben.
Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne.
Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4-et hagyjál a mixerben.
Ehhez az 1/4-hez add hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, pürésítsd ezt is.
Öntsd a mixerből a keveréket a dinnyepüréhez. Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat.
Sózza, borsozza ízlés szerint.
Hűtsd le, díszítse áfonyával és mentával.