Oldal: 1 / 1

RECEPT: Indiai burgonyaleves zöldborsóval

HozzászólásElküldve: 2011. okt. 14., pén. 9:01
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2006. július 31. hétfő, 07:07 Küldte: Boldogsag

Egy kedves ismerős - Nemeskéri Mónika - kedvence ez az étel. Ajánlom mindenkinek sok szeretettel.

Hozzávalók 4 személy részére:

2 közepes burgonya
10 dkg zöldborsó
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csípős fűszerpaprika (lehet chili is)
9 dl zöldségerőleves
1 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander

Bors
A díszítéshez friss korianderlevél (ha van)

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk. A megtisztított
hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a
burgonyát, a hagymát és a zúzott fokhagymát. Kis lángon, gyakran
kevergetve 5 percig pároljuk.

2. Meghintjük az őrölt fűszerekkel és állandó keverés mellett 1 percig
pirítjuk

3. Felöntjük a levessel, beletesszük a felaprított csípős
fűszerpaprikát is. Felforraljuk, majd a tüzet mérsékeljük. A levest
fedő alatt kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya szétesik.

4. Hozzáadjuk a zöldborsót és további 5 perci főzzük (ha mirelit
zöldborsót használunk, ha frisset, akkor a krumplival együtt kell
főzni, hogy megpuhuljon). Sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük
a tejfölt