RECEPT: Tört burgonya és káposzta

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

RECEPT: Tört burgonya és káposzta

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. okt. 19., szer. 8:51

Dátum: 2006. augusztus 24. csütörtök, 08:00 Küldte: Boldogsag

Könnyen elkészíthető nyári finomság.

Hozzávalók:
4 burgonya
1 nagy káposzta
6 evőkanál ghí
2 dl joghurt
1 citrom leve
1/2 dl cukor
1 kiskanál kurkuma
1/2 kiskanál aprított erős füzérpaprika
1/2 kiskanál római kömény
1/2 kiskanál ánizs


Elkészítése:
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A káposztát vágjuk egészen vékony csíkokra.
2. A meghámozott burgonyát főzzük meg kurkumás, sós vízben, majd törjük össze.
3. Melegítsük fel a ghít, és pirítsuk meg benne a csípős paprikát és a köményt. Tegyük hozzá a csíkokra vágott káposztát és az ánizst. Kevergetve pároljuk.
4. Keverjük hozzá a cukrot és a citromlevet.
5. Amikor megpuhult a káposzta, sózzuk meg és keverjük össze a tört burgonyával és a joghurttal.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 45 vendég

cron