Dátum: 2006. augusztus 24. csütörtök, 08:00 Küldte: Boldogsag
Könnyen elkészíthető nyári finomság.
Hozzávalók:
4 burgonya
1 nagy káposzta
6 evőkanál ghí
2 dl joghurt
1 citrom leve
1/2 dl cukor
1 kiskanál kurkuma
1/2 kiskanál aprított erős füzérpaprika
1/2 kiskanál római kömény
1/2 kiskanál ánizs
só
Elkészítése:
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A káposztát vágjuk egészen vékony csíkokra.
2. A meghámozott burgonyát főzzük meg kurkumás, sós vízben, majd törjük össze.
3. Melegítsük fel a ghít, és pirítsuk meg benne a csípős paprikát és a köményt. Tegyük hozzá a csíkokra vágott káposztát és az ánizst. Kevergetve pároljuk.
4. Keverjük hozzá a cukrot és a citromlevet.
5. Amikor megpuhult a káposzta, sózzuk meg és keverjük össze a tört burgonyával és a joghurttal.