Dátum: 2006. október 01. vasárnap, 08:00 Küldte: Boldogsag
A Tamil nép egyik finom ételét ajánlom sok szeretettel.
Hozzávalók:
1 csésze rizs
250 ml tej
100 g dál (sárgaborsó, lencse, stb.)
1 evőkanál asafoetida
1 evőkanál finomra vágott gyömbér
1 csésze túró
1 evőkanál mustármag
8 hegyes erős zöldpaprika, összevágva
1 evőkanál urad dál
1 ág koriander
1 evőkanál só
Elkészítése:
Főzd meg a rizst puhára, majd szűrd le a vizet róla, hagyd kihűlni.
Nyomd össze a rizst és add hozzá a tejet.
Melegítsd meg az olajat, rakd bele a fűszereket, pirítsd aranybarnára.
Add hozzá a zöldpaprikát és gyömbért és még süsd kb.1 percig, majd az egészet öntsd rá a rizsre.
Keverd bele a túrót, asafoetidát, végül diszítsd koriander levelekkel vagy petrezselyemmel.
Ki lehet egészíteni vajjal, reszelt sárgarépával, uborkával, nyers mangóval, szőlővel stb.