Dátum: 2006. október 09. hétfo, 08:00 Küldte: Boldogsag
Egy érdekes recept Indiából. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a változatosságot kedvenc "hazai" ételünknél is.
Hozzávalók:
1 csésze gríz
1 csésze tej
2 csésze víz
1 csésze cukor
1 csésze mazsola és darabolt mandula
1 csésze ghí
8 szál sáfrány
Elkészítése:
Készíts szirupot a cukorból és a vízből. Forrald, hogy besűrűsödjön.
Vedd le a tűzről, és tedd félre.
Melegítsd meg a ghít egy vokban vagy bármilyen más kissebb edényben. Pirítsd aranybarnára a grízt. Öntsd rá a szirupot, és jól keverd össze. Ha elég sűrű, add hozzá a tejet, sáfrányt, mazsolát és mandulát.
Főzzed, amíg a keverék el nem válik az edény falától