Dátum: 2007. január 02. kedd, 07:00 Küldte: boldogsag
Csak akkor olvasd tovább, ha eltökélt szándékod van arra, hogy örömet okoz az ízlelő bimbóidnak
Hozzávalók:
Cipó:
2 csésze finomra vágott káposzta
2 csésze zeller
2 csésze zöldpaprika
3 evőkanál olaj
1 teáskanál asafoetida
1/2-1/2 csésze kesudió, dió, mandula1 csésze zabpehely
1 csésze főtt barnarizs
1/2 teáskanál só és bors
1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom
2 evőkanál zöldségleves por, pl. vegeta
2 teáskanál zsálya
1 csésze paradicsompüré
2 csésze reszelt sajt, vagy összemorzsolt tofu
Szósz:
2 csésze friss paradicsom, mixelve
1 csésze konzerv paradicsom püré
1 csésze víz
1 teáskanál barna cukor
1/2-1/2 teáskanál ecet, só, asafoetida, feketebors
1-1 teáskanál őrölt koriander, mustárpor, szárított bazsalikom
Elkészít ése:
Cipó:
Párold puhára a káposztát, zellert és zöldpaprikát olajban, az asafoetidával.
Daráld finomra a dióféléket. Keverd össze egy nagy tálban a zöldségeket, darált diókat és a többi hozzávalót.
Ha a keverék nedves, tegyél hozzá még zabpelyhet, ha túl száraz, több paradicsompürét.
Süsd meg egy kiolajozott cipó formában 350o-on 45 percig, aztán tedd félre 20 percre.
Szósz:
Főzd a friss paradicsomot 10-15 percig, amíg olyan sűrű lesz, mint a spagettiszósz, tedd hozzá a többi belevalót, pároljad 10 percig. Öntsd rá a cipóra.