RECEPT: Diós cipó paradicsomszósszal

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

RECEPT: Diós cipó paradicsomszósszal

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. okt. 31., hétf. 16:54

Dátum: 2007. január 02. kedd, 07:00 Küldte: boldogsag



Csak akkor olvasd tovább, ha eltökélt szándékod van arra, hogy örömet okoz az ízlelő bimbóidnak

Hozzávalók:


Cipó:

2 csésze finomra vágott káposzta

2 csésze zeller

2 csésze zöldpaprika

3 evőkanál olaj

1 teáskanál asafoetida

1/2-1/2 csésze kesudió, dió, mandula1 csésze zabpehely

1 csésze főtt barnarizs

1/2 teáskanál só és bors

1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom

2 evőkanál zöldségleves por, pl. vegeta

2 teáskanál zsálya

1 csésze paradicsompüré

2 csésze reszelt sajt, vagy összemorzsolt tofu


Szósz:

2 csésze friss paradicsom, mixelve

1 csésze konzerv paradicsom püré

1 csésze víz

1 teáskanál barna cukor

1/2-1/2 teáskanál ecet, só, asafoetida, feketebors

1-1 teáskanál őrölt koriander, mustárpor, szárított bazsalikom





Elkészít ése:

Cipó:

Párold puhára a káposztát, zellert és zöldpaprikát olajban, az asafoetidával.
Daráld finomra a dióféléket. Keverd össze egy nagy tálban a zöldségeket, darált diókat és a többi hozzávalót.
Ha a keverék nedves, tegyél hozzá még zabpelyhet, ha túl száraz, több paradicsompürét.
Süsd meg egy kiolajozott cipó formában 350o-on 45 percig, aztán tedd félre 20 percre.



Szósz:

Főzd a friss paradicsomot 10-15 percig, amíg olyan sűrű lesz, mint a spagettiszósz, tedd hozzá a többi belevalót, pároljad 10 percig. Öntsd rá a cipóra.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron