Dátum: 2007. január 15. hétfo, 07:00 Küldte: boldogsag
Az árpa sajnálatos módon nagyon "mostoha gyermeke" lett az étkezésünknek. Ime egy recept, ennek a nagyszerű alapanyagnak az elkészítéséhez. Jav aslom mindenkinek.
Hozzávalók:
Salát a:
1 csésze főtt árpa
6 csésze víz
1/4 teáskanál só
2 csésze főtt kukorica (2-3 csőről levágva)
1/2 csésze mogyoróhagyma
1 piros kaliforniai paprika, kockákra vágva
1/2 csésze összevágott petrezselem
Dress ing:
1/4 csésze oliva olaj
1 evőkanál ecet vagy citromlé
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
só
1/2 teáskanál száraz mustár
1/2 evőkanál összevágott friss bazsalikom, majoranna vagy oregano
Elkészí tése:
Keverd össze a salátának valókat egy tálban, a dressingnek valókat egy másik tálban vagy csavaros üvegben.
Keverd, vagy rázd össze.
Öntsd a dressinget a salátára.
Termé szetesen használhatunk közvetlenül is szemes kukuricát, nem kell csővest főzni és arról leszemezni.
A mustárt, ha elötte megpirítjuk, akkor az íze sokkal aromásabbá válik, igy ezt az elkészítési nmódot jobban ajánlom.