Dátum: 2007. február 16. péntek, 07:00 Küldte: boldogsag
Ha erre valaki azt meri visszaírni, hogy már evett ilyet, akkor egy hétig főzök rá.-)))
Az tény, hogy most sok rizst fogsz látni, készíteni és remélhetőleg megenni is, de nem kell félni, nem lesz "ferde" a szemed estére-)))
Készül j fel a "nagy kotyvasztásra", irány a konyha s létesíts közeli barátságot a fazékkal és a fakanállal.
HOZZÁ VALÓK:
3 csésze rizs
Narancs színű rizs
3 paradicsom
5 evőkanál ghí vagy olaj
1 hagyma, összevágva
2 reszelt répa
1 hegyes erős zöldpaprika (igény szerint)
só
Fehér szinű rizs
5 evőkanál olaj vagy ghí
1 teáskanál köménymag
1 hegyes erős zöldpaprika (igény szerint)
10 kocka panir (házi sajt)
só
Zöld színű rizs
1 csomó koriander levél
1 hegyes erős zöldpaprika (igény szerint)
3 gerezd fokhagyma
kis darab gyömbér
4 teáskanál lime vagy citrom lé
5 evőkanál olaj vagy ghí
1 hagyma
100 gr főtt zöldborsó
só
ELKÉSZÍTÉSE:
Mosd meg alaposan, majd főzd meg a rizst dupla mennyiségű vízben.
A narancs szín rizshez:
Melegítsd olajat vagy ghít, tedd hozzá a hagymát, paradicsomot, répát, zöldpaprikát és sót, főzzed puhára, tedd félre.
A fehér színű rizshez:
Melegíts olajat vagy ghít, add hozzá a köménymagot, zöldpaprikát, panirt és sót, főzd meg, tedd félre.
A zöld színű rizshez:
Daráld össze a koriander leveleket, zöldpaprikát, fokhagymát, gyömbért és sót.
Melegítsd olajat vagy ghít, add hozzá a hagymát, a fenti pépet és a borsót, süssed pár percig. Ha kihűlt, keverd bele a lime levet.
Osszad a rizst 3 egyenlő részre. Keverd el a hozzájuk tartozó maszálákkal.
Mele gítsd elő a sütőt 300-C-ra.
Helyezd el a rizseket 3 rétegben, süssed kb. 15 percig.
Tálald fel nagy szeretettel és adj hálát az Úrnak, hogy a családod hozzád vágta az egészet))), mert az azt jelenti: legalább van miből főzni.-))))