Dátum: 2007. április 04. szerda, 08:00 Küldte: boldogsag
Ezt mindenkinek ki kel próbálnia, legalább egyszer ebben az életében!
Még lehet kapni a piacokon sütőtököt, így azt javaslom, vegyünk egy nagy kosarat és szépen induljunk el bevásárolni.
De csak abban az esetben, ha eltökélt szándékunk van arra, hogy a szeretteinknek örömet okozzunk.
No meg persze, ha magunk számára is szeretnénk dicsérő szavakat kapni azoktól, akik elégedetten nyalogatják a már üres tányért.
A konyhába lépve sose feledjük el azt az angol mondást: A tisztaság az, ami legközelebb van Istenhez.
Nem kétségbe kívánom vonni, az Ön rendszeretetét, csak "halkan" jegyzem ezt meg.
Tiszta körülmények, tiszta alapanyagok, tiszta tudat s máris fél siker a "kotyvasztásunk".
Nos, mi is kell a következő költeményhez?
HOZZÁVALÓK:
40 dkg sütőtök
10 dkg darált dió
2 dl tejszín
1 db citrom héja
40 dkg tojás nélküli tészta
kevés vaj, só, fehér bors, sajt, tökmag
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőtököt hámozzuk meg (természetesen alapos megmosás után), reszeljük le durvára, majd kevés vajon, megsózva, fehérborssal meghintve, lassú tűzön pároljuk.
Itt a lassú nem a menet sebességre vonatkozik. Így a "gyengébbek " miatt így fogalmazok: kis lángon-))))
Egy citrom héját és a tejszínt adjuk hozzá a darált dióhoz és jól keverjük össze. Melegítsük fel egy kicsit, nem kell főzni, csak melegítsük össze őket egy kicsit.
(azért arra figyeljünk, nehogy nagyon is összemelegedjenek - mert annak sosem volt jó vége a világ történelmében)
Közben, főzzük ki a tésztát, majd miután kész, öntsük a mártásra.
Keverjük össze, hogy az alapanyagaink is érezzék az egymáshoz tartozás érzésének nemes eszmeiségét.
Parmezánnal vagy füstölt sajttal meghintve, a tetejére durvára őrölt tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tálaljuk ízlésesen és mosolyogva tekintsünk a korgó gyomrok tulajdonosaira, akik már ott türelmetlenkednek az asztal körül.