Bengáli ízek: Labra
Elküldve: 2011. nov. 19., szomb. 13:01
Dátum: 2007. április 12. csütörtök, 08:00 Küldte: boldogsag
Szeretettel Mindenkinek.
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
6 babérlevél
1 evőkanál pancs phoran (mustármag, ánizs, lepkeszeg, köménymag és római kömény keverék)
3 evőkanál darabolt gyömbér
3 evőkanál kurkuma
1 csésze darabokra vágott retek
1 csésze víz
1 csésze kockákra vágott krumpli
1 csésze kockákra vágott tök ( vagy cukkini, patisszon stb.)
2 csésze karfiol rózsák
2 csésze kockákra vágott padlizsán
3-3 evőkanál piros csilipaszta, garam maszála, só
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítse meg az olajat, adja hozzá a cukrot. Aztán vegye lejjebb a lángot, adja hozzá a babérlevelet és a pancs phorant, süsse pár másodpercig, aztán jön a gyömbér, kurkuma és só. Most tegye az edénybe a zöldségeket és a vizet is. Fedje le, és főzze 15 percig.
Adjon hozzá forró vizet, hogy sűrű leve legyen. Vegye le a tűzről, és szórja meg garam maszálával
Jó étvágyat!
Szeretettel Mindenkinek.
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
6 babérlevél
1 evőkanál pancs phoran (mustármag, ánizs, lepkeszeg, köménymag és római kömény keverék)
3 evőkanál darabolt gyömbér
3 evőkanál kurkuma
1 csésze darabokra vágott retek
1 csésze víz
1 csésze kockákra vágott krumpli
1 csésze kockákra vágott tök ( vagy cukkini, patisszon stb.)
2 csésze karfiol rózsák
2 csésze kockákra vágott padlizsán
3-3 evőkanál piros csilipaszta, garam maszála, só
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítse meg az olajat, adja hozzá a cukrot. Aztán vegye lejjebb a lángot, adja hozzá a babérlevelet és a pancs phorant, süsse pár másodpercig, aztán jön a gyömbér, kurkuma és só. Most tegye az edénybe a zöldségeket és a vizet is. Fedje le, és főzze 15 percig.
Adjon hozzá forró vizet, hogy sűrű leve legyen. Vegye le a tűzről, és szórja meg garam maszálával
Jó étvágyat!