Oldal: 1 / 1

Bengáli ízek: Labra

HozzászólásElküldve: 2011. nov. 19., szomb. 13:01
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2007. április 12. csütörtök, 08:00 Küldte: boldogsag


Szeretettel Mindenkinek.


HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor

6 babérlevél

1 evőkanál pancs phoran (mustármag, ánizs, lepkeszeg, köménymag és római kömény keverék)

3 evőkanál darabolt gyömbér

3 evőkanál kurkuma

1 csésze darabokra vágott retek

1 csésze víz

1 csésze kockákra vágott krumpli

1 csésze kockákra vágott tök ( vagy cukkini, patisszon stb.)

2 csésze karfiol rózsák
2 csésze kockákra vágott padlizsán

3-3 evőkanál piros csilipaszta, garam maszála, só


ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítse meg az olajat, adja hozzá a cukrot. Aztán vegye lejjebb a lángot, adja hozzá a babérlevelet és a pancs phorant, süsse pár másodpercig, aztán jön a gyömbér, kurkuma és só. Most tegye az edénybe a zöldségeket és a vizet is. Fedje le, és főzze 15 percig.

Adjon hozzá forró vizet, hogy sűrű leve legyen. Vegye le a tűzről, és szórja meg garam maszálával



Jó étvágyat!