Dátum: 2007. május 03. csütörtök, 08:00 Küldte: boldogsag
A halava indiai édesség, ami hamar elkészíthető és nagyon finom. Gyermeked is imádni fogja, ha hagysz neki-))))
HOZZÁVALÓK:
4 dl búzadara
20 dkg vaj
4 dl cukor
16 dl víz
ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük fel a cukrot vízzel főni.
Tegyük a vajat lábosba, olvasszuk fel és pirítsuk meg benne barnára a búzadarát. Állandóan kevergessük.
Amikor a cukros víz forr, öntsük rá a megbarnult darára. Óvatosan csináljuk, több részletben, nehogy megégessük magunkat a kicsapó gőzzel. Alaposan keverjük el, majd fedjük le az edényt és vegyük le a tűzről.
Egyszer-kétszer keverjük meg és tegyük vissza a fedőt. Egy negyedóra múlva kész.
GYÜMÖLCSÖS HALAVA
Az elkészítése teljesen megegyezik az egyszerű halaváéval. Használhatunk bármilyen gyümölcsöt és magvat. Banánt, epret, szedret, akácvirágot, almát, szilvát, mazsolát, diót, mogyorót, mandulát, mákot stb. A gyümölcsöket a forrásban levő vízbe kell rakni, a magvakat a piruló darába. A mazsolát a pirítás végén, a diót, mogyorót az elején kell hozzátenni. Lehetőleg ne tegyünk egyszerre többfélét a halavába