Oldal: 1 / 1

RECEPT: Halava

HozzászólásElküldve: 2011. nov. 21., hétf. 10:59
Szerző: Boldogsag
Dátum: 2007. május 03. csütörtök, 08:00 Küldte: boldogsag

A halava indiai édesség, ami hamar elkészíthető és nagyon finom. Gyermeked is imádni fogja, ha hagysz neki-))))


HOZZÁVALÓK:


4 dl búzadara
20 dkg vaj
4 dl cukor
16 dl víz


ELKÉSZÍTÉSE:



Tegyük fel a cukrot vízzel főni.


Tegyük a vajat lábosba, olvasszuk fel és pirítsuk meg benne barnára a búzadarát. Állandóan kevergessük.


Amikor a cukros víz forr, öntsük rá a megbarnult darára. Óvatosan csináljuk, több részletben, nehogy megégessük magunkat a kicsapó gőzzel. Alaposan keverjük el, majd fedjük le az edényt és vegyük le a tűzről.


Egyszer-kétszer keverjük meg és tegyük vissza a fedőt. Egy negyedóra múlva kész.


GYÜMÖLCSÖS HALAVA



Az elkészítése teljesen megegyezik az egyszerű halaváéval. Használhatunk bármilyen gyümölcsöt és magvat. Banánt, epret, szedret, akácvirágot, almát, szilvát, mazsolát, diót, mogyorót, mandulát, mákot stb. A gyümölcsöket a forrásban levő vízbe kell rakni, a magvakat a piruló darába. A mazsolát a pirítás végén, a diót, mogyorót az elején kell hozzátenni. Lehetőleg ne tegyünk egyszerre többfélét a halavába