Dátum: 2007. június 11. hétfo, 05:00 Küldte: boldogsag
Hát, csak annyit szeretnék itt elöljáróba mondani: ha ezt nem próbálod ki, tuti nem engednek be a mennyeknek országába. Így hát: dönts helyesen-)))))
HOZZÁVALÓK:
1 ½ csésze spárga, szeletelve
1 ½ csésze gomba, szeletelve
½ csésze mogyoróhagyma, kockára vágva
1/3 csésze zöldhagyma, vékonyan szeletelve
2 evőkanál friss, összevágott petrezselyem
¾ csésze víz
2 avokadó, hámozva, kockákra vágva
2 evőkanál szézám-len dresszing (lásd következő recept)
1 evőkanál tamarin vagy szójaszósz
ELKÉSZÍTÉSE:
Tedd a mixerbe a spárgát, gombát, hagymákat és petrezselymet és mixeld durva keverékké. Add hozzá a vizet, mixeld további 1-2 percig, míg sima lesz.
Tedd hozzá a többi alkotóelemet és hűtve tálaljad.
Szézám-len dresszing
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér, szeletelve
1/3 csésze tahini
¼ csésze citromlé
3 evőkanál miszó
1 evőkanál cukor
¼ teáskanál barna moszatpor
1/8 teáskanál cayenne bors
1 csésze víz
1/3 csésze lenolaj
Elkészítése:
Egy mixerben dolgozd össze a fokhagymát és gyömbért, a tahinit, citromlevet, miszót, cukrot, moszatot és cayenne borsot, mixelje 30 mp-ig.
Egy mérőpohárban keverd össze a vizet és lenolajat, és miközben a gép jár, lassan öntsd bele a többihez. Mixeld 1-2 percig, míg sima és krémes lesz
Boldog étkezést!