Házitúró és sajt (csana és panír)

Vegetárius receptek és konyhai praktikák.

Házitúró és sajt (csana és panír)

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2011. dec. 8., csüt. 14:40

Dátum: 2007. október 12. péntek, 08:00 Küldte: boldogsag


Kép

Tejből készíthető ízletes ételkiegészítő.



HOZZÁVALÓK:
2 l tej
2 citrom leve
1 kiskanál só

Kép

ELKÉSZÍTÉSE:

Állandó kevergetés mellett forraljunk fel 2 l tejet.

Facsarjunk ki 2 citromot, és a levét keverjük el egy kiskanál sóval, majd öntsük a forrásban lévő tejbe. Keverjük, míg a tej össze nem ugrik.


Vegyük le a tűzről és hagyjuk állni néhány percig.

Terítsünk a fazékra több réteg gézt vagy finom szövésű anyagot (pl. pelenkát). Öntsük keresztül az összeugrott tejet az anyagon. A fent maradó túrószerű anyag a csana.

Az anyag négy sarkát összefogjuk, és kis batyut kötünk belőle. Egy lefordított lábosra helyezzük és egy nehéz tárggyal (pl. egy vízzel telt lábos) lepréseljük.

Kép
A savótól megszabadított száraz sajt a panír.



Nagyon fontos, hogy csakis házitejből készítsük el, mert a boltban kapható fehér víz nem alkalmas erre.

Kép

Bő olajban, vagy ghiben (tisztított vaj) süssük ki a kockákra vágott anyagot.

Kép

Hamar megbarnul, igy legyünk figyelmesek.

Kép

Igy kell kinéznie, ha jó a munkánk.

Kép

Tulajdonképpen szinte bármilyen ételben használható kiegészítőként.


Kép






Boldog étkezést!
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Govinda konyhája

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron